• 220
    detaylı bir taktik analiz yapmak istiyorum. öncelikle sanılanın aksine başakşehirin ilk yarıda daha baskın olacağını düşünüyorum. galatasaray psikolojik olarak rehavet içerisinde ve ilk yarıda bunu hissetmemiz muhtemel.

    a-)top başakcitydeyken:

    1-) öncelikle bizim en önemli savunma zafiyetlerimizden biri bekin arkasına yapılan koşular. bu noktada linnes-visca eşleşmesi kritik bir önem arz ediyor. başakşehir o bölgeye ters toplar yapacaktır.

    2-) marcaonun hava toplarındaki zafiyeti sebebiyle donk’un sola daha yakın oynaması gerektiğini düşünüyorum yüksek toplara karşı gerçi başakşehir hiç yüksek top kullanmıyor ama santraforla oynarlarsa zaman zaman tehlike arz edebilir. viscaya atılan savunma arkası toplara da bu durumda marcao yardıma gitmeli yani kısacası kesici oynamaması gerekiyor bu maçta zaten donk orta sahada işimizi görecektir, marcaonun yardımına ihtiyaç yok. fernandonun da donka yakın oynaması kritik aksi takdirde irfan veya robinhoyla yay çevresinde etkili olabilirler.

    3-) dolayısıyla fatih hocanın 4-3-3’tense 4-2-3-1 oynaması gerektiğini düşünüyorum. sanılanın aksine fatih hoca donk ve fernandolu maçlarda bile 4-3-3 kullandı genelde ama bu maçta başakşehirin ceza sahamız önündeki muhtemel pas akışını kesmek için ikili oynamak daha mantıklı olacaktır.

    4-)yüksek pres ve önde basma da zaten fatih hocanın olmazsa olmazları arenada bunları yaparız diye umuyorum, tedbirin faydasından çok zararı olabilir.

    b-)top bizdeyken:

    1-) abdullah avcı kesinlikle bizim marcao ve marianoyla savunmadan pasla çıkmamıza önlem alacaktır. beşiktaş* maçında çok riskli hareketler yapmıştı luyindama, bu sefer başımıza iş açabilir. 1.90lık striker’ımız var vurup çıkmak lazım zaman zaman. başakcitynin kafa topu zaafı var biz fizik olarak çok daha öndeyiz vurup çıkalım. dönenler de belhanda toplayabilir.

    2-)başakcity geçiş oyunlarını savunmakta zorluk yaşayabiliyor bizim bu konuda uzman onyekuru diye bir oyuncumuz var, özellikle donkun defans arkası yollayacağı toplar işe yarayabilir.

    3-)kenarlara inince patır kütür orta kesmemiz lazım. havadan çok zayıf takım başakşehir.

    c-)duran toplar:

    bence en can alıcı nokta bu, eğer elimizde valbuena gibi sert top kesebilen oyuncu olsaydı başakşehire karşı ciddi fırsat olurdu. belhanda fena kesmiyor, özellikle luyindamayı ve diagneyi bulursak bu başakşehire ciddi sorun oluşturabilir. bence en önemli silahımız duran toplar bu maçta.
    özet olarak genel görüşün aksine çok zor bir maç olacağını düşünüyorum ve gole en yakın adamımızın luyindama olduğu kanaatindeyim. dikkatli oynarsak tabii ki kazanabiliriz.
    edit: linnes değil nagatomo oynuyor solda ve kadroda yedek hücum oyuncularımız muğdat ve yunus. maç zora girerse veya sakatlık yaşanırsa ne yapacağız merak ediyorum. mitroglou kadroda olmalıydı.

    edit 2: ilk yarı beklediğim gibi başakşehirin daha hazır olduğunu gösterdi. sanki bir halt varmış gibi geriden pasla çıkmaya kalktık hem pres yedik az daha gol de yiyorduk. vurun çıkın ya vurun. bir de hocam neden 4-3-3, fernando eğer marianonun kademesine girseydi gol yermiydik. 4-2-3-1 de yenmeyecek gol yedik. ve luyindama kornerlerde etkiliydi. beklediğim gibi bir ilk yarı oldu.

    peki ikinci yarı ne yapmalı: sağdan soldan orta kesmeliyiz ama soldan nagatomo hiç etkili değil. onyekuruya da tembih edilmeli sürekli orta kesmeliyiz donk veya fernando ceza sahasına girmeli ve duran toplar da büyük şansımız. havadan çok üstünüz havadan oynayalım. tabii oyuna girecek forvetimiz de yok. neden? fatih hoca mitroglouyu kadroya almadı

    ikinci yarı: nagatomo bu sefer ileri çıktı ve korner kazandık feghouli attı sonra yine duran toptan onyekuru attı ve şampiyon olduk.
App Store'dan indirin Google Play'den alın