• 193
    22. şampiyonluğun arefe günündeyiz, heyecanla yarınki bayramımızı beklerken maça dair altını çizmek istediğim bir iki husus var;

    1- haftalardır kamuoyunda aleyhimize oluşturulan "galatasaray kollanıyor" algısının yansımalarını yarınki maçta görebiliriz. bu nedenle başta luyindama olmak üzere eli kolu biraz savruk olarak oynayan marcao, diagne... gibi, sinirlenme eşiği çok düşük olan belhanda, feghouli gibi, yeri geldiğinde pres yapacağım diye bam güm rakibe de giren badou gibi oyuncularımızın azami dikkat etmesi gereken bir maç. zira karşımızda futbol kadar tiyatro oynamayı da iyi bilen başakşehirli oyuncular olacak, bu nedenle cüneyt çakır'ın çat diye kırmızıyı çekeceği pozisyon kozlarını hakeme ve rakip oyunculara vermemek lazım. öncelikle sahada 11 kişi kalabilmeliyiz.

    2- beşiktaş maçında olduğu gibi taraftarımızdan tek beklentim, 2 saatliğine dünya ile bağlantımızı kesip, maç boyunca kulakları sağır edercesine ıslık, ıslık ve ıslık üzerine yoğunlaşıp, başakşehirli oyuncuların maçın ertesindeki pazartesi sabahını kulak-burun-boğaz doktorunda geçirmelerini sağlamasıdır. bu konuda başarı kriterim başakşehir takımının üst üste yapacağı pas sayısıdır. bu sayı mümkün mertebe maçın hiç bir anında 5-6 olmamalıdır. tabi buna oyuncularımız da saha içinde alacakları pozisyonlar ve baskıyı bireysel değil takım olarak yapmaları ile katkıda bulunacaktır. tribün saha iletişimi, etkileşimi ve işbirliği bu maçta maksimum seviyede olmalıdır.
    (bkz: 5 mayıs 2019 galatasaray beşiktaş maçı)
    (bkz: galatasaray taraftarı/#2668372)
    (bkz: agresif tribün/#2661782)
    (bkz: galatasaray taraftarı/#2661935)

    bu arefe gününde şimdiden hepimizin yarınki bayramını kutluyorum, 22. şampiyonluğun camiamız için hayırlara vesile olmasını diliyorum.
    allah yardımcımız olsun...
App Store'dan indirin Google Play'den alın