resim
Ryan Guno Babel
Takım:-
Mevki:Sol Kanat
Yaş:37
Boy:1.85
Uyruk:Hollanda
  • 557
    kendisinin transferini eleştiren renktaşları anlıyorum. sonuçta fikirlerini paylaşıyorlar.
    ancak eleştirilmesi fikri bana saçma geliyor.
    neden mi saçma?
    buyurunuz;

    * sattığın kadar al cezası ile 2019-2020 sezonuna başlıyoruz. yani lig şampiyonluğu ve şampiyonlar ligi geliri bize sadece kulüp ekonomisi için finansman sağlayacak, fazlası değil. fazlası değil derken bizim için bu meblağlar bulunmaz nimet, yanlış anlamayın*. anlatmak istediğim, transfer yapmak için futbolcu satarak kaynak yaratmamız gerekli. ya da babel gibi bonservissiz oyuncular almalıyız.

    * sezona, -5 milyon euro içerde başlayacağız. zira luyindama'nın sözleşmesinde, "2019-2020 sezonu başında galatasaray 5 milyon euro vererek alır" maddesi var.

    * n'diaye ve onyekuru takımdan büyük ihtimal ayrılacak. basında çıkan haberlerde, ikisinin de takımlarının kiralamaya yanaşmadığı; stoke'un bonservis kazanmak istediği, everton'ın ise henry'i bırakmak istemediği yazılıyor.

    * bu iki kiralık oyuncumuzun ayrılışı sonrası, hem orta saha, hem sol açık ihtiyacı doğacak. babel ile birini kapatabileceğiz. peki ya orta saha? hem para yok, hem oyuncu satmamız lazım.

    * belhanda, fernando, mariano, diagne. elimizde para edebilecek oyuncular. feg'i yazmıyorum, kesinlikle satılmamalı kanısındayım zira. kaynak yaratmak için bu adamları satsak, yeni ihtiyaçlar doğacak. bu alacağımız isimleri nasıl finanse edeceğiz?

    * bir de kulübe. evet kulübe. siz de bıkmadınız mı oyuna sinan'ın muğdat'ın girmesinden? hamle oyuncumuz yok. resmen galatasaray kalitesinde potansiyelinde olan çok kısıtlı bir kadromuz var. kulübeye transfer yapılmalı. tamam, hoca muhakkak yaz kampında, celil-yunus-atalay-emre taşdemir üzerinde düşecek bu isimleri rotasyona katmaya çalışacaktır. ancak bize kaliteli daha hazır isimler lazım.

    * türk oyuncuların el yakması. ah emrecim, güzel kardeşim, bahtsız kardeşim. gözü kalanların önce kör olması, sonra gözlerinin çıkmasını diliyorum. evet renktaşlar, türk oyuncularımızın malesef seviyesi çok düşük, sayıları da az. ee nasıl alacağız bunları? yine finansman lazım. eğer deniz türüç'ü 3,5 milyona alırsak, al sana -8,5 milyon euro.

    açıkçası bunları yazarken biraz içim karardı. çünkü zor bir taraftar kitlesiyiz. hiç bir şeyi beğenmiyor, kültür olarak da* her boka ahkam kesiyoruz.
    fazla uzatmayayım, 19 mayıs akşamı şampiyonluk sonrası, 2018-2019 transfer sezonundan daha zor bir ve kritik bir dönem bizi bekliyor. takıma, yönetime ve hocaya hiç olmadığı kadar destek olmamız lazım.

    zira cidden bizim makas açmamız istenmiyor. fakat camia içinde birliği korursak; o makası açmakla kalmayız.
    o makası öyle bir yere koyar, sonra içerde öyle bir açarız ki.....

    velhasıl kelam konu nerelere geldi.
    babel, sen gel evladım.
    2 sezonluk sözleşme, 2,3-2,7 milyon euro yıllık maaş idealdir.
    şimdiden direkt katkı yapacağın 20-25 gol için sabırsızlanıyorum.
    ayrıca, vodafone park'taki ilk galibiyet seninle gelecek.

    edit: imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın