• 6
    stadyumlarının rakımı 10.000 metre, (sallıyor olabilirim. rakım baya yüksekti yani) saha ölçüleri ise kafalarına göre olan ve bu nedenle birinci lig de defalarca şampiyon olmalarına rağmen scottish premier league katılamayan takımdı.

    her şampiyonluklarında haksızlığa uğradıklarını düşünüp, "ne var bunda, bizim coğrafi koşullarımız bu. sıkıyorsa gelin oynayalım. bizim paramız yok, başka stadyum yapamıyoruz" mealinde açıklamalarla direniyorlardı. ne var ki endüstiriyel futbol onlarında ağzına sıçtı. yanılmıyorsam 2005 yılında başta mercedes olmak üzere bir kaç büyük sponsor birleşerek rakımı 5000 metre olan yeni bir stadyum yaptılar bunlara da, o sayede scottish premier league alındılar. (stadyum derken öyle ahım şahım bir şey değil. 8-10 bin kişilik bir yer olmalı)

    ve yine yanılmıyorsam, bu nedenle büyük sponsorlara sahip olabilmiş allahın siktir ettiği yerdeki kasabaların içindeki tek futbol kulübüdür.

    edit: evet cahilim ben. bilemedim en yüksek yeri. ühühühüüüü.. (allahım sen sabır ver)

    2.edit: bir de şu var;
    (bkz: #267056)

    üçüncü edit: harry kewell the wizard of oz'un yazdığı entryden anlaşılacağı üzere (bkz: #267079) bu bilgi yanlışmış efenim. bırak 10.000'i filan bu kasaba deniz seviyesindeymiş. (nerede okuduysam böyle bir bilgiyi. iyi oldu bana. sorup soruşturmadan ezberden yazarsam böyle olur)
App Store'dan indirin Google Play'den alın