resim
Henry Chukwuemeka Onyekuru
Takım:Al-Fayha
Mevki:Sol Kanat
Yaş:27
Boy:1.75
Uyruk:Nijerya
  • 1252
    hızlı olan oyuncularda nadir görülen bir biçimde bitiriciliği yüksek bir oyuncu ve kanat oyuncusu olarak savunma bekine yardım da ediyor ve henüz 21 yaşında. geçen sezonki ağır sakatlığının ardından bu sezon üstüne koyduğunu da söyleyebiliriz. fiyat - performans anlamında da bu sezonun en iyi oyuncusu dersek yanlış olmaz bence.

    ancak, bu kadar pozitif detaya rağmen neden kendisini istemeyenler var? bu sorunun cevabı burak yılmaz'in (futbolcu profili) istenmemesi ile benzer aslında. eğer bu sezon mecburen oynamak durumunda kaldığımız gibi kontra atak takımı olursanız onyekuru ve burak yılmaz gibi oyuncular iş yapar ama fatih hocanın aklında guardiola ve klopp'unkine benzer bir sistem var. topu ağırlıklı olarak takımında istiyor ve bu durumda rakip takım yerleşeceği için takımın kapalı savunmayı açabilmesi için set üzerinden pas oyunu oynaması gerekiyor. diagne ve onyekuru bu oyunun devamlılığına uygun oyuncular değil ne yazık ki.

    kısacası, sisteme göre oyuncu mu yoksa oyuncuya göre sistem mi sorusuna cevabım fatih hoca olduğu sürece sistem olacak. çünkü, hocanın sistem ile beraber neler başarabildiğini biliyorum. bu yüzden onyekuru, ancak mükemmel bir alternatif oyuncu olabilir bence. ryan babel ise hocanın kafasındaki 4-3-3 için doğru profilde bir oyuncu. sisteme göre oyuncu modeliyle hareket etmemiz gerektiğine inanıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın