resim
Emre Akbaba
Takım:Eyüpspor
Mevki:On Numara
Yaş:31
Boy:1.80
Uyruk:Türkiye
  • 1982
    emre akbaba’ya yapılan faulün kırmızı kart olup olmadığına ilişkin spor medyasında yapılan yorumları gülerek ve üzülerek izledim ve hala izliyorum. sarı kart verilmesi gerekirdi diyenler var hatta daha ileri gidip kart verilmemes gerekirdi diyenler var. bunların içinde anlı şanlı eski hakemlerimiz de var. şimdi kırmzı kartla ilgili ifab kuralını aşağıya alıyorum..

    12. kural -faulller ve fena hareketler

    eğer bir oyuncu, yedek bir oyuncu ya da değiştirilmiş bir oyuncu, aşağıdaki ihlallerden birini yaparsa oyundan ihraç edilir:
    i̇hraç verilecek haller
    • topla kasten elle oynayarak rakip takımın bariz golünü veya gol atma şansını önlerse (kendi takımının ceza alanındaki kaleci hariç)
    • i̇hlali yapan oyuncunun kalesine doğru bir bütün olarak hareketlenen rakip oyuncunun bir golü veya bariz gol atma şansını serbest vuruş gerektiren bir ihlal ile önlerse (aşağıda belirtilen durumlar hariç)
    • ciddi faul yapmak
    • birini tükürmek veya ısırmak
    • şiddetli harekette bulunmak
    • saldırgan, hakaret edici veya küfür sayılan sözlü saldırılarda bulunmak

    şimdi bakalım; ciddi faul yapmak kuralında “kasten” ibaresi var mı? tabi ki yok. yani bir futbolcu ciddi bir faul yapmış ise kırmızı kartla ihraç edilir. örneğin tayming (zamanlama) hatası nedeniyle ciddi bir faul yapmış ise kırmızı kartla ihraç edililir. eğer bu ciddi faulde ayrıca kasıt da var ise, o kart nedeniyle verilecek cezanın süresinde ayrıca nazara alınır ve üst sınırdan ceza verilir.

    diyorlar ki, samudio burada tamamen topa odaklanmış, emre’ye faul yapma kastı yokmuş. tabi ki öyle ama geç kalmış, zamanlama hatası yapmış ve emre’nin ayağını kıracak derecede ciddi faul yapmış. topa odaklanması, kasıt taşımaması ihracı engellemez. sadece verilecek ceza alt sınırdan verilir.

    türkiye’de futbol oyun kurallarını tam anlamıyla bilen eski hakem yoktur. faal hakemlerden de iki-üç kişi dışında bilen yoktur. spor kamuoyuna bak, futbolumuzun ve sporumuzun seviyesini anla. her ikisi de yerlerde sürünüyor. çünkü ıq çok düşük. maalesef...
App Store'dan indirin Google Play'den alın