• 67
    burada yazılan fikirlerin hepsine saygım sonsuz. kulübümüzü nasıl düşündüğümüz onun üzerinden kendi kafamızda planlama yaptığımızdan belli. renktaşlarımın çoğunun da yazdığı gibi maaş bütçesi çok önemli gerçekten. benim buradan yazılanlar sonrası tek korkum. maaş yükünü azaltmak veya bonservis kazanmak için kaliteden ödün vermekten korkuyorum. mesela bu takımda en yüksek maaşı feghouli alıyor. maaşı bizim gibi ffp kıskacında olan ve kur farkı olumsuz olan bir ülke takımı için kötü duruyor. fakat feghouli'den aldığımız katkı bu sene zaten tartışılmaz ki bence geçen sene dahi skor olarak iyi katkı vermişti. şimdi biz eğer feghouli'yi satarsak yerini gerçekten doldurabileceğimize inanıyor muyuz? ya da daha doğrusu scout ekibi feghouli yerine getireceği adamın feghouli katkısı verebileceğini düşünüyor mu? eğer bu sorunun cevabı evet ise alınan karar karşısında sesimi çıkarmam. ama bu karar alınır ve beklenen katkı gelmezse bence burada kaybeden biz oluruz. sırf maaş bütçesinin azaltmak için kaliteden ödün verdiğimiz için.

    yukarıda yazılan isimlere bakınca feghouli, belhanda, mariano, fernando, diagne satılsın denmiş. böyle denmesinin sebebi bu oyuncuların yüksek maaş alması veya satılması dahilinde bonservis kazandırabileceğine inanılması. öncelikle kadroda temizlik yapılması taraftarıyım. gerçekten maaş bütçemiz fazla. benim yukarıdaki oyuncular hakkımda görüşüm ise şu şekilde. mariano ve feghouli'nin gerçekten ayrı bir yetenek ve futbol görüşü var. böyle oyuncuları bulmak çok zor. geçmiş yıllardaki ve bu yıl kanat adamlarımıza bakarsak uçurtma tabiri kullanabileceğimiz adamlar vardı. feghouli ise buna zekasına katan bir yapısı var. belki diğer oyuncular kadar hızlı değil ama onda çok ayrı bir yetenek var. mariano ise oyun kurabilen bir bek oyuncusu türkiye'de kaç tane böyle bek geldi. mariano için olumsuz görüşüm yaşı, ilk yarı performansı ve maç seçme durumu bu şekilde bakarsak olumsuz yanlarıda fazla fakat ben burada sadece yeteneğine değinmek istedim. orta saha oyuncularımıza gelecek olursak ben yerlerinin doldurulabileceğini düşünüyorum. yetenekliler mi kesinlikle yetenekliler. özellikle derbide fernando 1 gol ve 1 asist ile oynadı ama bence iyi değildi. orta sahamızda donk ve fernando ikilisi vardı. ilk 10 dakikadan sonra beşiktaş necip ile yaptığı pres bizi çok zorladı evet necip ve onu yönlendiren 36 yaşında ki atiba. diagne olayı ise farklı. burada çoğu taraftarımız bonservis gözü ile bakıyor. sonuçta oyuncu satmamız gerekiyor. orta saha oyuncularımızda olduğu gibi burada da yerinin dolacağını düşünüyorum.

    yukarıda yazdığım paragrafı kısaca özetlemek gerekirse. mariano gibi geriden oyun kurabilen bek, feghouli gibi zekası üst düzey, dribbling yeteneği olan, set oyunu oynayan oyucular bulmak dünyada zor olacağını düşündüğüm için kalması taraftarıyım. içlerinden illa birini seçecek olur isem o da feghouli olur. mariano'nun olumsuz taraflarını yukarıda yazmıştım. eğer scout ekibi ve teknik ekip yerlerini doldurabileceğine inanıyorsa (benim ve taraftar için luyindama ve marcao trasnferleri büyük umut ışığı oldu) ilk başta destekleyen ben olurum. çok büyük bir işe imza atarlar ama işte ters teperse sıkıntı orada başlar. bugün bu oyuncular satılsın diyen taraftar neden sattınız demeye başlar.

    (bkz: ucuz mal alacak kadar zengin değilim)
    (bkz: ucuz etin yahnisi yavan olur) *
App Store'dan indirin Google Play'den alın