• 64
    bu hususta atlanılan nokta sadece "sattığın kadar al" prensibi uymak borcu azaltmaz ya da borç - faiz sarmalından çıkarmaz kulüpleri.

    olması gereken maaş bütçesini düşürmek, bonservis bir kere veriliyor ama maaş sürekli veriliyor. mesela marcao 4 milyon avro bonservis verildi ama sadece 600 bin avro maaşı olduğu için çok rahat bir şekilde satılıp alıcı bulunabilir. feghouli de yakın bir rakama, yanlış hatırlamıyorsam 4.25 milyon avroya kadroya katılmıştı. yalnız onun yıllık ücreti 4.5 milyon avroyu buluyor. bu sebeple feghouli' yi elden çıkarabilmeniz çok kolay olmuyor. benzer şeyler fernando, mariano (nispeten daha az 2.2€), belhanda, muslera gibi futbolcular içinde geçerlidir.

    bundan sonra yapacağımız transferlerde maaş olarak bir üst limit belirlemek gerek ve onu aşmamalıyız. keza luyindama da bunun güzel bir örneği "zorunlu satın alma" sebebiyle bonservisi yaklaşık 8 milyon avroyu bulacak yalnız maaşı ise sadece 1.2 milyon avro ve bu futbolcu da diğer kulüpler tarafından çok uğraşılmadan kadrolarına katılabilir.

    yükselen kur sebebiyle de maaş bütçesini düşürmek en önemli unsur olmalıdır. kurun nereye gideceği gerçekten belirsiz. kulübün döviz gelirleri çok akıllıca değerlendirmek gerek; bonservis, sponsorluk, stadyum isim hakkı gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın