• 63
    yönetim ve yöneticilerin yapamadığını uefa dışardan gelip seve seve yaptırıyor işte.

    senin şuan ki toplam borcun son 10 yılda tarık çamdal, amrabat, stancu gibi çöplere verilen bonservislerin toplamıdır,fazlası değil.

    dolayısıyla doğru transfer yapmayı sen öğrenemezsen, uefa'nın kırbacı zorla öğretiyor.

    bu kural delinemez değil, imza parası ve maaş konusuna karışmıyorlarsa, bonservisi olan adama bile "sana bonservis ücretini imza parası olarak verelim, sen kulüpten bonservisini al, sonra da imzalayalım" diyip kuralın etrafından dolanabilirsin. böyle yapılsın demiyorum ancak psg'nin neymar için yaptığının bir benzeri.

    1 haziran 2018-28 şubat 2019 döneminde 81 milyon lira kar açıkladıysak, şampiyon olmamızla birlikte muhtemelen mart-haziran 2019'da daha yüksek bir kar açıklayacağız. bu da bir nebze de olsa uefa'ya şirin görünmemizi sağlayabilir.

    şimdi 2021-2022 sezonuna kadar devam ediyor anlaşma, dolayısıyla 2019 ve 2020 yaz transfer dönemlerinde de kural devam ediyor.

    sadece transfer değil maaş bütçesinde de iyileştirme yapmak için eldekileri çıkarmak gerekli.

    bu sebeple, feghouli, reges, mariano, belhanda elden çıkarılmalı ki toplam 13m euro'luk maaş bütçesi açılabilsin.

    bir de kiralık henry-ndiaye sonrası 4.5m daha, selçuk,sinan,eren ile yenilenmezse 5,8 daha. ayrıca maicon'a ödenecek 2.2 de boşa çıkıyor.

    toplam: 25 milyon euroluk kar elde etmiş oluyoruz. 45 milyon olan bütçe, 20 milyona kadar düşüyor ki en fazla alan da muslera kalıyor 3.6 ile.

    satılan 4 oyuncudan da 20 m civarı gelir elde edebilirsek , o saatten sonrası da yönetimin transfer becerikliliğine kalmış.

    diagne için de scout ekibinin bir araştırması varsa 10-15 arasına elden çıkarılıp, daha genç ve maliyetsiz 1-2 golcü alınabilir.

    1-2 bonservissiz, 1-2 kiralık, 1-2 başarılı scout transferi, 1-2 altyapıdan 11 için olmasa da yedekler için destek ile çağ atlarsın bir anda.

    dolayısıyla adı geçen babel bonservissiz kategori için doğru transfer. keza sivasspor'lu douglas da bonservissiz olması ile alınabilir duruma geliyor.

    tabi ki gönül babel yerine brahimi, douglas yerine valencia alınsın ister ancak dediğim gibi, maaş skalasını da bırakmamak gerek.

    hem yönetimin hem de scout ekibinin uzun süredir bu konu üzerinde çalıştığından eminim.

    içimden bir his "güzel bir transfer sezonu bizi bekliyor" diyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın