resim
Ryan Guno Babel
Takım:-
Mevki:Sol Kanat
Yaş:37
Boy:1.85
Uyruk:Hollanda
  • 526
    herkes kendisine bonservis verilmeyeceği için gelsin demiş, haklılar. fakat haberlerde 2 milyon euro imza ücreti ödeyeceğimiz söyleniyor. 33 yaşında bir babel'in bonservis ücreti de en fazla bu kadar olurdu zaten. o yüzden bir şey değişmiyor. verilen imza ücretleri de ffp tarafından bonservis gibi değerlendiriliyor yanlış bilmiyorsam. bu anlamda kendisinin 2 milyon imza + yıllık 2.5 milyon euro ile gelmesi o kadar da hesaplı bir iş değil. çok kötü bir ticaret diyemem fakat hemen yarın gelsin başlasın denilecek bir durum da yok. resmi rakamlar açıklandıktan sonra bu transferin iyi mi yoksa kötü mü olduğu hakkında bir yorum yapabilirim. bununla birlikte, gelirse en azından 1 sezon iş yapacağını düşünüyorum.

    son olarak, kendisine yukarıda bahsi geçen ücretleri vermek yerine mümkünse 1 sezon daha henry onyekuru kiralanmalı. bu sezon* henry için kulübüne 800 bin euro kiralama ücreti, oyuncuya da yıllık 1.2 milyon euro maaş ödeniyor. toplamda sadece 2 milyon euroya mal oldu yani. bu da babel'in sadece imza ücreti demek. arada büyük bir fark var.

    herkesin ölüp bittiği babel, 17/18 sezonunda beşiktaş'ta 32 lig maçında 13 gol atıp 6 asist yapmış.
    henüz 21 yaşındaki henry ise, şu ana kadar ligde 28 maçta 13 gol 3 asist yapmış. ligin ilk yarısında da sağ kanatta oynatıldığı unutulmasın.

    evet babel belki 1 sezon henry'den biraz daha yüksek performans verebilir fakat bu transfer çok hesaplı olmalı. aksi durumda şartlar onyekuru için bir sezon daha zorlanmalı. 2 yıl için babel'e 7 milyon euro maaş bağlanması çok doğru gelmiyor bana.

    https://www.galatasaray.org/...-galatasarayda/39943
App Store'dan indirin Google Play'den alın