• 12729
    yasanan basit bir siyasi olay degildir. secimi anasinin ak sutu gibi helal bicimde kazanan adayin elinden yetkinin gasp edilmesidir, yasanan bir darbedir ve hukuk duzeninin askiya alinmasidir.

    galatasaray sozluk elbette ki galatasaray degerleri dogrultusunda gorus belirtecektir. galatasaraylilik sadece futbol sahasinda oynayan oyunculari desteklemekten ibaret degildir. turk batililasmasinin butununu kapsayan ve hatta ona fikir adamlariyla onderlik eden bir kulturdur. galatasaray fikri hur vicdani hur tevfik fikrettir. galatasaray denizler asilmasin diye imza toplayan metindir. galatasaray turkiye’de her seyin guzel olmasini isteyenlerin kulubudur.

    siyasi olarak akpyi destekleyenler sporda da gidip basaksehiri desteklesinler. onlarla galatasaray arasinda kan uyusmazligi var.

    diger yandan hayatin her alani zaten politizedir. hele yerel secimler butunuyle galatasaray’la gayet ilgilidir. maca giderken cektigin metro cilesi de politiktir, belediyeye aitken bir grup haramzadeye peskes cekilen basaksehirin nerden geldigi belirsiz kaynaklarla seninle rekabet etmesi de politiktir. yildirim demiroren de hidayet turkoglu da politiktir. kac yillik basketbol ekolu efes pilsenin anadolu efes olmasi da politiktir. arda ve adamciklarin evet videosu cekmesi ve terim’in cekmemesi de politiktir, ayni terim’in daha oncesinde ustanin hikayesinde figuranlik etmesi de.

    sikenin aklanmasi, fenerin dusmemesi, cavusoglu’nun alanyasi’nin ligde olmasi politiktir. turk batililasmasiyla kulturel olarak daha yakin duran genclerbirliginin, altay’in alt liglere dusmesi de, ligi kasimpasa, alanya, basaksehir gibi akp takimlarinin doldurmasi da politiktir.

    gulben ergen’in, armagan caglayan’in bile politize oldugu ortamda aldigin her nefes politik, soyledigin ve soylemedigin her soz de bu minvalde durus beyanidir.

    galatasaray hattizatinda bir ahlak ve kultur hareketidir, durmasi gereken yer de bellidir. bununla sorunu olanlarin celiskisi kulturleriyle uyumsuz takim tutmalaridir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın