• 36
    elimden geldiğince siyaset, seçim, politikadan bağımsız yazmaya gayret ettim bu ortamda. kimse ne siyasi görüşümü, ne hangi partiye yakın olduğumu biliyor. ama buraya birkaç cümle etmek gerek diye düşünüyorum.

    23 haziran'da yapılacak tekrar seçimde, 31 mart'ta çıkan sonuca itiraz eden bir siyasi taraf var. yalnızca bir taraf. cumhur ittifakı olarak adlandırıldığına bakmayın, sadece tek bir aday olarak seçime girmişlerdi. çıkan 30 bin civarı oyu erite erite 13 bin civarına kadar azalttılar. ama bu yeterli olmadı. khk ile işten atılanların oy vermelerini, sandık görevlilerinin hukuksuzca seçimde görev aldığını bahane ederek buraya geldi bu oylar. tabi bu yetmedi, en sonunda seçim sonucu tatmin etmediği için devletin en üst kademesinin kararına bağlı olarak bir seçim tekrarı kararı çıktı.

    31 mart'ta üç ayrı oy kullanmıştık, ne yazık kı yalnızca büyük şehir belediye seçimlerinde oy şaibesi ortaya çıkmış. bak allah'ın işine. bunun sebebi elbette ilçelerde büyük bir ak parti yoğunluğu olmasıydı. büyükşehirde de böyle bir sonuç ortaya çıksa, inanın şabie falan asla olmayacaktı, bize denilen bu tarz bir cümle olmuş olacaktı.

    inanın imamoğlu'na oy atmak için hangi partiyi tuttuğunuzun bir önemi yok arkadaşlar. tüm sülalem muhafazakar derecede sağcı. ancak konuştuğum çoğu kişi ilçe ve mecliste farklı partilere oy vermelerine rağmen, gidip de büyükşehirde imamoğlu'nu desteklemişler. şimdi tekrar edilecek seçimde, imamoğlu'na oy vermeyen bir kısmın daha sırf bu karardan dolayı tepki olarak ona oy verileceğini duydum. beni memnun etti.

    galatasaray taraftarı arasında da din, dil, ırk olarak farklılıklar olduğu gibi, siyasi anlamda da farklılıklar var. kimin hangi partiye oy vermesi gerektiğini anlatmak bana düşmez, haddime değil. ancak millet ittifakı dediğimiz, iki büyük tarafın biri, imamoğlu'nu destekleyecek bu tekrar seçimde. cumhur ittifakı tarafında yer almayan koyu sağcı saadet'in kemik seçmeni (ki bu çok az ama kritik bir dilim) kafası karışık durumda. bu tarafın ne yaparsa yapsın sırf chp adayı diye imamoğlu'na oy vermesini de düşük bir ihtimal buluyorum. bu yüzden saadet kesinlikle aday çıkarmalı. çünkü buradaki oy potansiyeli, kritik kitleyi muhafaza edecektir. kesilen oylar, aday çıkmaması halinde mecburen ak partiye kayacak oylar. aday çıkmalı ki, ak partiye muhtemel bir seçim kazandırma farkını oraya kaydırmamalı. zaten chp'ye de oy gelmeyecek.

    bir de dsp, iyip ve hdp'nin bir önceki seçimde oyları var. buralardan da bir zahmet geçen seçimde çıkmayan oylar imamoğlu'na gelmeli. eğer gelirse, geçen seçimde çıkan 30 binlik oy farkını iyice artıracaktır.

    biraz dağınık oldu, ancak fikirlerimi açıklayabildim diye tahmin ediyorum. inşallah bir daha böyle sıkıntılı ve tek taraflı isteğe bağlı bir seçim tekrarı ortaya çıkmaz.

    her şey çok güzel olacak inşallah.
App Store'dan indirin Google Play'den alın