resim
Philip Walter Foden
Takım:Man City
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:24
Boy:1.71
Uyruk:İngiltere
  • 12
    2011 yılında arsenal ile şampiyonlar ligi'nde karşılaşacak barcelona teknik direktörü pep guardiola'ya bir ingiliz basın mensubu şu soruyu sorar:

    "bayım, arsenal'da jack wilshere diye bir genç orta saha var ve geleceğin xavi'si olacağı söyleniyor. xavi'nin antrenörü olarak ne söylemek istersiniz?"

    guardiola; "la masia'da jack gibi birçok oyuncu var. hepsi yetenekliler, ancak hiçbirinin xavi kadar ileri düzey bir oyuncu olacağını sanmıyorum" der.

    benzer şeyler, geçtiğimiz sezon başında a takıma çıkardığı phil foden için de gelmiştir. yine barcelona'dan tanıdığı genel menajer txiki begiristain, birkaç gün sonra antrenmanda müthiş bir genç yetenek ile karşılaşacağından bahseder. foden'ın daha ilk birkaç antrenmanda meziyetlerine hayran kalan guardiola, begiristain'e hak verir. 2011'den sonra, wilshere için benzer bir soru da foden için gelir, hatta wilshere için düşündüğü şeylerin, kendi oyuncusu için de geçerli olup olmadığını da sorarlar.

    cevap şu şekilde gelir:
    "foden'da tanımlayamadığım farklı şeyler var. topu ayağına alır almaz farklı bir numara yapacağını hissediyorum. o çok kaliteli bir yetenek ve çok büyük bir oyuncu olacak."
App Store'dan indirin Google Play'den alın