resim
Fernando Francisco Reges
Takım:Internacional
Mevki:Ön Libero
Yaş:36
Boy:1.83
Uyruk:Brezilya
  • 2038
    tek maçlık* da olsa ondan beklenen seviyeye nihayet yaklaşmış gibiydi.

    sanrım köşemizde yazdıklarımızdan utanıp kendine geldi. ya da fatih hocam da çok iyi hazırlamış olabilir. ikisinden birisi ama benim katkım da hiç az buz değil bence.

    tabi benim aşık olduğum haliyle oynamadı, aynı geçen seneki bjk maçı* gibi harika bi 8 numara performansı gösterdi. hatta ve hatta ona tutulduğum özelliklerinden biri olan stoperlerin arasına girip oyun kurarkan atiba'ya kaptırdığı top nerdeyse büyük bi tehlike yaratıyordu. hocanın bi bildiği varmış.

    fatih terim'in onun hakkındaki maç sonu açıklamalarına bi göz atalım, isterseniz.

    --- alıntı ---

    "fernando, 6-8-10 numara oynayabilir. geçen sezon da beşiktaş maçında 8 numara oynamıştı ve gol atmıştı. son zamanlarda iyi ve diri durumda. fiziği yerinde olduğunda aklı ve oyun zekasıyla bizim için vazgeçilmez bir oyuncu oluyor."

    --- alıntı ---

    fiziği yerinde söz öbeği anahtar ifade burada. kötü performansları sakatlıklarına bağlamak çok da hatalı olmaz sanki. sezon içinde fiziksel açıdan istikrar sağlar ise takımımız adına vazgeçilmez biri oluveriyor zaten. ama o istikrarı sağlar mı? teknik ve sağlık heyetimiz tarafından cevaplanması gereken bi soru.

    önümüzdeki haftaya belhanda'nın cezalı olacağını tüm renktaşlarım önceki haftadaki konya* müsabakasının 75. dakikasında herhangi bir kart almadan yerini emre akbaba'ya bıraktığında gayet farkındaydı. onun görev almayacağı 11 mayıs 2019 çaykur rizespor galatasaray maçında fernando, donk ile derbi galibiyetinde dizildikleri gibi oyantılmalar. badou'lu ve belhanda'sız tüm varyasyonlarda üç pas üst üste zorlanacağımız açık. bu noktada belhanda görevini yapabilecek bi akbaba'mız var. kanaatim orta saha üçlümüzün bu şekilde olacağı yönünde.

    fernando'nun buna benzer bi 8 numara performansı ortaya koymaya devam edecekse bu yalnız şampiyonluk yolunda büyük katkı sağlamaz, gelecek sezon adına da orta saha sorunlarımızı ciddi derecede azaltabilir. bu fernando'nun ve belhanda'nın yanına da marcao profilinde lucas torreira tarzı biri alınsa hiç de fena olmaz aslında...

    neyse hayal kurmayalım şimdi...
App Store'dan indirin Google Play'den alın