resim
Henry Chukwuemeka Onyekuru
Takım:Al-Fayha
Mevki:Sol Kanat
Yaş:27
Boy:1.75
Uyruk:Nijerya
  • 1224
    yanlış hatırlamıyorsam 2017 - 2018 sezonunun ikinci yarısını kiralık olarak forma giydiği anderlecht' te diz sakatlığı sebebiyle futbol oynamadan geçirmiş ve 2018 yazında everton' dan bu şekilde kadromuza katılmış futbolcudur.

    2018 - 2019 sezonunun ilk yarısında garry' nin de varlığı sebebiyle hoca daha çok sağ tarafta tercih etti ve hata yaptı. onyekuru şu an için pozisyon hazırlayacak bir kanat oyuncusundan daha çok bitirebilecek bir futbolcu. daha sonra garry satıldı, feghouli sağ kanada geçti ve kendisi de gerçek mevkisi olan sol kanada geçti. şu ana kadar 15 gol 3 asistlik bir performansı var. ilk yarıda da eğer sol kanatta tercih etmiş ve olsaydık gol istatistiği çok daha yüksek olabilirdi ve ilk yarı boyunca attığı tüm goller sol kanatta iken atmıştı. (bkz: henry onyekuru/#2569167)

    defansif katkısı ve oyuncusunu takip etme konusunda ise genel gözlemim istekli olduğu yönünde, bırakmıyor veya dalıp, rakibine sadece refakat etmiyor. 5 mayıs 2019 galatasaray beşiktaş maçında kendisi için önemli bir sınavdı ve karşısında ligin en formda beklerinden biri gökhan gönül vardı. ona karşılık hem hücumda hem de savunmada iyi bir sınav verdiğini düşünüyorum.

    kendisiyle ilgili en temel sıkıntı tercih hatası yapması ve bazı anlarda kararsız kalması, dünkü beşiktaş maçında bazı pozisyonlarda bunu gördük. tercih hatalarını minimuma indirip, skor gücünü arttırmaya devam edebilirse gelecekte başaltı takımlarda izleyebiliriz. kendisine duvar olabilecek bir santrafor ile çok daha başarılı olabilir çünkü kaleye çok hızlı inebiliyor.

    benim kişisel fikrimi sorarsanız: uygun maliyetle bir yıl daha kiralanmasına sıcak bakıyorum. ülkeye, lige, takıma ve seyircilere alıştı. kendisini bir yıl daha rotasyonda kullanabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın