• 17
    hayatta en hazzetmediğim konulardan biridir.

    bu futbolcular ortalama 50 maç için en az 2 milyon euro alıyor. (sadece yıllık ücret)

    maç başı parası alıyorlar.

    her sezon en az 5-6 maçta(beşiktaş, fenerbahçe ve arada sırada trabzonspor maçlarında) galibiyet halinde hatta bazen beraberlikte bile prim alıyorlar.

    forvetse, istenilen gol barajından sonra para alıyorlar.

    şampiyon olduğumuzda para alıyorlar.

    şampiyonlar ligi için ayrı para alıyorlar.

    alıyorlar da alıyorlar maşallah. evet bu futbolcudur, asıl işi parayladır ama bu kadar da bol keseden para dağıtmak çok gereksiz. futbolcu işini daha da zevkli ve istekli yapsın diye ekstra para vermek mantığa uyabilir ama vicdanen ters. bu futbolcuları afedersiniz ama şımartıyoruz böyle, sonra prim veya başka x parası vermedik diye küsüyorlar. halbuki işini yapıyorsun be kardeşim, neyin artistliği bu?

    bu söylemlerimden dolayı bana belki kızacaksanız belki de söveceksiniz ama cidden vicdanen ters bunlar ya. futbolcular için para çok önemlidir ama ağalarımız formayı sırtına geçirip sahaya teşrif etsinler diye bu kadar para verilmez, verilmemeli. nasıl ki berbat oynadıkları maçlarda para kesmiyorsak, iyi oynadıkları maçlarda da da para vermeyelim.

    ha ama bak illaki bir şey yapmak istiyorsanız, hak edene verin. maçta tabir-i caizse bir yerlerini yırtan oyuncuyla, yedekte oturup bacak bacağa atmış oyuncuya aynı parayı veremezsiniz. atıyorum dünkü maçta* muslera'da aynı primi aldı, hiçbir işe yaramayan ve sırf 22 kişilik kadroya girdi diye semih kaya da aynı primi aldı. birkaç derbide sırf yedekte oturuyor veya sahada birkaç dakika kaldı diye tarık çamdal ve onun gibi çapsız kişilere bile prim ve bilumum para verdik ya. şimdi ona verdik, buna vermedik o yüzden haksızlık olur demeyin. asıl o zaman herkese verilmesi haksızlık. her neyse baştan aşağıya adaletsiz olan bu prim meselesinde, detaya indik mi daha da adaletsizlikler ortaya çıkıyor. umarım bu işlere en kısa zamanda bir son veririz.

    edit: muspet ivme uyardı: oynamayan, oynayanların yarısı kadar prim alıyormuş. yine de semih ve onun gibi yancılara çok.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın