resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 1570
    kaptanlığı hiç kimseye vermemesi gereken (buna çok sevdiğim harry kewell'da dahil) oyuncumuz.

    kuşkusuz şu halinden kendiside dahil hiç kimse memnun değildir. bende değilim fakat bu sorumluluğun altından kalkacak yapıya sahip olduğuna ilişkin inancım kendisinin maçlık performanslarına göre şekillenecek kadar da zayıf değil. 66 numarayı giyerken sergilediği futbol sadece maç kazanmak için ve kendini ispatlamak için ortaya konmuştu bence. o bu misyonunu tamamlamıştır. artık yapması gereken takıma kaptanlık etmek ve sadece maç kazandırmak değil bu takıma kupalar kazandırmak, şampiyonluklar getirmektir. kadroya dahil olan her futbolcuya galatasaray'da oynamanın bir ayrıcalık olduğunu anlatmaktır. arda turan galatasaray takımının karakterini yansıttığını şu zor günlerinin altından kalkarak göstercektir. biz demiyormuyduk galatasaray adının olduğu her yerde umut vardır diye.

    şu anda galatasaray altyapısında oynayan tüm çocukların hayali elano'dan, kewell'dan, keita'dan ziyade birer arda turan olmaktır. çünkü o onların arasından çıkıp 22 yaşında takıma kaptan olmuştur. arda'nın şu anda pes etmesi demek herkesten çok onların hayallerini yıkmaktır. bu yüzden asla çıkarmamalıdır ne o 10 numarayı nede kaptanlık pazubandını.

    arda turan sonuna kadar eleştirilebilir. mesela bugün bende çok net fark ettim ki elano'ya pas atmayı hep ikinci tercih olarak kullandı fakat aşılabilecek bir sorun için kaptanlığı bırakmasını istemek arda'nın elano'ya pas atmamasında daha büyük bir sorundur.

    not: elano, keita ve kewell ile ilgili bir problemim yok merak etmeyin. en az sizler kadar severim kenilerini.
    bu arada stay with us kewell
App Store'dan indirin Google Play'den alın