• 185
    dusme hattini daha genis inceledigim entry icin: (bkz: #2662284)

    fenerbahce'nin 32. hafta kendi sahasinda zaten halihazirda dusmus ve ustelik hafta ici kupa maci oynayacak akhisar'a yenilmesi ve sonrasinda erzurum deplasmaninda kaybetmesi halinde dahi cok zor, cunku son hafta antalya karsisinda alinacak bir galibiyetle fenerbahce 40 puana ulasacak ve takimlarin kendi aralarindaki maclardan dolayi goztepe, erzurum, sivas, ankaragucu takimlarindan 4'unun de 40 puan ustune cikmasi imkansiz. goztepe, sivas ve ankaragucu'yle oynayacak, ek olarak ankaragucu'yle sivas'in maclari var, ve son olarak butun bu serinin sonunda erzurum'un dusmemesi icin erzurum'un 3'te 3 yapmasi veya goztepe'nin maclarindan birini kaybetmesi gerekiyor.

    hal boyleyken, 40 puan yapan bir fenerbahce'nin dusmesi icin, ankaragucu'nun 32. hafta basaksehir'i yenmesi, sivas'in 34. hafta galatasaray'i yenmesi, goztepe ve erzurum'un tum maclarini kazanmasi ve fenerbahce'nin ek olarak ic sahada akhisar-antalya'dan birine yenilmesi ve ankaragucu sivas macinin berabere bitmesi veya sivas'in kazanmasi gerekiyor. cunku sivas'la fenerbahce arasinda ikili averajda fenerbahce ustunken ankaragucu fenerbahce arasinda ankaragucu ustun. bu durumda goztepe 42, erzurum 41, sivas ankaragucu 41 41 veya sivas 43 ankaragucu 40 ve fenerbahce 40 oluyor.

    fenerbahce'nin bizden aldigi iki bedava puani, 30. hafta trabzon karsisinda son dakikada kurtardigi bir puani dusununce insan uzuluyor, bu sezon dusmeleri isten bile degildi. ama mevcut durumda 31. haftanin sonunda buyuk oranda ligde kalmayi garantilediler.

    edit: son olarak, bu hesaba eklemedigim, 30 macta 37 puani olan kayseri ve 31 macta 38 puani olan kasimpasa da mevcut form durumlari dusunulurse 26 mayis haftasina tehlikede girebilirler. ikisinin birden tehlikede olmasi cok zor, ama 32. hafta bu iki takim oynadiginda bilhassa kazanan kasimpasa olursa, eger bu hafta trabzon'a da yenilirse kasimpasa maglubiyetinin
    ardindan 37 puanla son iki haftaya giren kayseri 33. hafta akhisar'i yenip 40 puana ciksa bile son hafta kendi sahasinda erzurum'la final oynayacak durumda olabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın