• 416
    31. haftanin ortasi itibariyle, 38 puanin altindaki takimlar dusme tehlikesi icinde. 38 puanli iki takimdan konyaspor bilhassa son hafta kendi sahasinda akhisar'la oynayacagindan garanti kaldi diyebiliriz ama diger takimlarin isi biraz daha zorlu.

    kasimpasa: 38, kayseri(d), konya, besiktas(d).
    kayseri: 37, trabzon(d), kasimpasa, akhisar(d), erzurum.
    fenerbahce: 37, akhisar, erzurum(d), antalya.
    ankaragucu: 37, basaksehir(d), sivas, goztepe(d)
    sivas: 37, goztepe(d), ankaragucu(d), galatasaray
    erzurum: 32, malatya(d), fenerbahce, kayseri(d)
    goztepe: 30, antalya, sivas, bursa(d), ankaragucu
    bursa: 30, antalya(d), goztepe, malatya(d).

    akhisar: 25. gerek yok hesaba akhisar duser.

    (bkz: 4 mayıs 2019 bb erzurumspor bursaspor maçı)

    erzurum bu sonucla birlikte hem goztepe’ye hem bursa’ya ikili averajda ustun. bilhassa bursa’nin 33. hafta goztepe’yi yenmesi halinde uclu averaj hesaplari da donebilir ve bu durumda da erzurum ligde kalir. bursa'nin ise 3 macini kazanmasi dahi buyuk ihtimalle yetmeyebilir.

    erzurum’un fiksturu kolay degil, diger yandan iki deplasmanlari da gorece hedefsiz takimlar. malatya(d)-fenerbahce-kayseri(d). tabi hala son hafta kayseri deplasmanina giderken kayseri'nin hafif bir risk icinde olma ihtimali de yok degil.

    goztepe 32. hafta sivasi ve sonra 33. hafta bursa’yi yenerse, ankaragucu 32. hafta basaksehir’e yenilirse, 32. hafta fenerbahce akhisar karsisinda beklenmedik bir puan kaybi yasarsa ve 33. hafta erzurum fenerbahce’yi maglup ederse, 39-38-38-38-38 seklinde, goztepe’nin 1 puan onde oldugu ve arkasinda erzurum, fenerbahce, sivas ve ankaragucu’nun esit oldugu bir yapi olusabilir. bunun olmasi 33. hafta sivas’la ankaragucu’nun berabere kalmasi halinde mumkun. aksi takdirde kazanan 40, kaybeden ise 37 puanla dusme hattindaki takim olur. son hafta izmir’de goztepe ankaragucu maci var. bu tablonun icinde 37-38-39 puandan herhangi biriyle kasimpasa da yer alabilir.

    fenerbahce 32. hafta akhisar’a karsi sasirtici bir sekilde puan kaybi yasarsa bu tablonun icinde tatsiz surprizler yasayabilir. tabi ankaragucunun 38 veya 37 puanla bu tabloda olmasi halinde, goztepe de 33. haftayi maksimum 39 puanla gecebilecegi icin dusen takim son hafta bu macin kaybedeni olur. daha genel olarak fenerbahce’nin 40 puanla dusmesi imkansiza yakin, 41 puan toplamasi halinde dusmesi hesaplamadim ama matematiksel anlamda imkansiz olsa gerek. erzurum, sivas, ankaragucu, fenerbahce ve belki kasimpasa'nin veya kayseri'nin katildigi bir puan esitliginde dusen fenerbahce degilse matematiksel olarak boyle bir ihtimal kalmiyor. 41 puanin altinda 3 takim olmamasinin tek yolu erzurum ve goztepe'nin tum maclarini kazanmasi, ankaragucu'nun basaksehir'i yenip sivas'la berabere kalmasi, sivas'in bizi yenmesi, kayseri'nin en az 4 puan almasi gibi olaganustu bir silsile. bu halde de 41 puanli takimlar arasinda kendi aralarindaki puan durumunun sonuncusu kimse o dusuyor. daha once bildigim kadariyla 3 puanli sistemde en fazla 40 puanla dusuldu, bursaspor dustu.

    son olarak biz son hafta sivas’tayiz. sivas’in 32. ve 33. hafta goztepe ve ankaragucu karsisinda alacagi sonuclara bagli olarak bu mac hem sivas’in hem de tum dusme hattinin ve cok dusuk bir olasilikla belki de fenerbahce'nin kader maci olabilir. 3te 3 yapip oraya sampiyon gitmeliyiz. aksi takdirde o mac cok zor gececek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın