resim
Lionel Andrés Messi Cuccitini
Takım:Miami
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.70
Uyruk:Arjantin
  • 2258
    xavi, iniesta, deco, giuly, ronaldinho, neymar, henry, david villa gibi isimlerden sonra üçüncü alanda luis suarez dışında kendisine bu seviyede destek olabilecek denklikte tek bir isim kalmadı. dani alves bile sağ bekten hücuma destek verdiğinde messi ile sağladığı uyum sayesinde ciddi katkı verebiliyordu. coutinho geldiğinden beri beklentileri karşılayamadı. dembele için son saniyede yaptığı gevşeklikten sonra söyleyecek sözüm yok. orta sahada vidal, busquets, rakitic gibi isimler ise oyun içerisinde mücadele ve pas alışverişi kısmında etkili olsalar da hücum kapasitesi geçmiş yıllardaki oyunculara göre limitli isimler.

    sadece dünkü maçta, vidal'in şut çekmek yerine içeriye çevirdiği, aynı şekilde luis suarez'in şut çekmek yerine içeri çevirdiği ve dembele'nin kaçırdığı bomboş pozisyona bakabilirsiniz.

    wonderkid olarak olağanüstü bir kadro içerisinde yer edindi. ancak sonrasında bambaşka bir noktaya evrildi. yukarıda saydığım isimlerin çoğu messi'nin ilk yıllarında takımdan ayrıldı. xavi ve iniesta'nın prime dönemleri biteli az zaman olmadı. özellikle neymar'ın ayrılışından sonra tüm yük sırtına bindi. barcelona'nın son yıllardaki anlamsız transfer politikası ve la masia'dan potansiyelli isim yetiştirmede yaşanan aksaklık, bu durumun tuzu biberi oldu.

    önümüzdeki yıl frenkie de jong aşısı tutarsa ve hücum hattının sol kanadında işini kolaylaştıracak bir isim bulunabilirse her şey kendisi için daha iyi olacaktır. coutinho ve dembele'den sağlanacak bütçe ile heung min son, eden hazard ikilisinden birini görmek isterim. ya da sakatlık problemi olmasa marco reus'u.

    barcelona'nın ekmeğini yedi ya diyenler o yüzden tekrar düşünsün. barcelona'yı sürükleyen, ayakta tutan tek isim. yalnızca birkaç turnuvada, birkaç sezonda değil futbol oynadığı dönemin tamamına damga vurmuş goat.

    birkaç yıl üst düzey oynayıp alkol, uyuşturucu, mafya, kumar, sigara veya başka bir bağımlılıktan dolayı futboldan kopmuş disiplinsiz ama yetenekli adamları kendisiyle kıyaslayanlar; anasının liginden çıkamayıp 18 yılda 6 şampiyonluk kazanabilmiş ismi kendisinden büyük görenler; messi'nin tarihini değiştirdiği barcelona'da tutunamadığı için italya'ya gitmek durumunda kalmış adamı, sadece dünya kupası kazandı diye kendisinden üstün gören romantikler; yıllardır her hücumun finalinin kendisinde sonlanması adına takım arkadaşlarına yaptığı baskıya şahit olduğumuz, neredeyse oynamadığı final maçıyla kazanılan avrupa kupası sonrası ismini messi'den önce sayanlar ile artık tartışmaya girmeye gerek duymuyorum. he deyip geçmek en iyisi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın