• 1960
    1 mayıs sınıf bilinci oluşmamış ben merkezli yığınların tatil, piknik, mangal, yeme-içme, oturup dinlenme günü değil kavga günüdür. bugün mavi yakalı, beyaz yakalı, çalışan, hizmetli, sorumlu, amir, müdür, danışman vs. gibi binbir türlü ünvanla bölünüp ele avuca alınmaya "para karşılığı iş yapan" herkesin haklarını alabilmek için "işçi" olduğu gerçeğiyle yüzleşip bir sınıfta toplanması gerektiğini hatırlama günüdür.

    bugün ne yıl boyu suyunu sıkıp posasını çıkardığı işçiye yalandan bir yemekle şirinlik yapma yavşaklığının, ne popülizm figürlerini "sosyalizm" sosunun suyuyla süsleyip binbir türlü mavrayla ortalıkta şov yapma garagözlüğünün, ne de "dünyayı avuçlayan iki nasırlı el" görselini paylaşıp yarın patron köpekliği yapmaya devam edeceklerin günüdür...

    kökeni 170 yıl önceye dayanan bir başkaldırının günüdür. farklı coğrafyalarda, farkı isim ve şekiller altında katledilen insanları anma günüdür. önyargıları, dışarda süslü püslü özünde osuruktan ünvanları, günlük hesapları bir kenara bırakmanın günüdür.

    bir olursak ne kadar güçlü olabileceğimizi hatırlama günüdür...

    herkese iyi çarşambalar dilerim...
App Store'dan indirin Google Play'den alın