resim
Aykut Kocaman
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:59
Uyruk:Türkiye
  • 3137
    arkadaş şu sözlükte her şeyi anlarım ama aykut kocaman hakkında "çok basit oynatıyor, düz oynuyor, neyiyle bu kadar kağıt kalem uğraşıyor" minvalindeki eleştirileri anlayamayacağım hiçbir zaman.

    konyaspor, özellikle bundan bir önceki gelişinde tam bir fakir atletico madrid'i idi. bir dönem atletico madrid maçlarını tekrar tekrar 90 dakika baştan sona izleyen biri olarak, doğru dizilimin ve hücumda iş bitirebilmenin ne kadar önemli olduğunu gördüm. kendisinin oynattığı futbola kolay demek, fatih hoca'ya "hücumcuları diziyor ileri gazla gol buluyor" demekten farksız.

    hücum futbolu set çizme ister, hücum aklı ister, ancak hepsinden önce beceri ister.

    ancak defansif futbol, özellikle konyaspor gibi takımlarda yeteneksiz ancak mücadeleci oyuncuları doğru konumlandırıp 90 dakika o konumdan çıkmamalarını sağlamak, ve daha da zoru, sürekli konsantrasyonlarını diri tutmayı gerektirir. ve bu adam bunu başarıyor işte. hem de defansif oyun anlayışı olduğunu iddia eden ama tek işi rakibe sürekli sert girerek hücumcuları sindirip, rüzgar esse oyuncularını 5 dakika yerde yatırmak olan hocalardan farklı bir şekilde.

    madem o kadar kolay, 8 tane stoper + 1 kaleciyi kale önüne dizip 2 tane çok iyi-iş bitirici hücumcu ekleyip 1-0 1-0 gitsin bütün takımlar.

    oynattığı futbol zevk vermese de, galatasaray'da görmeyi istemeyeceğim bir tip olsa da, ortalama fener kadrosuyla uefa'da finalin kapısından döndü, geçen yıl bu yıldan kalite olarak bir fazlası olmayan takımı valbuena'yı neredeyse kullanmadan şampiyon yapıyordu. kalburüstü bir tane adamı olmayan konya'yı ligde 3. yaptı, üstüne türkiye kupası falan aldı bu "basit" taktikleriyle.

    konyaspor aykut kocaman döneminde bu kadar başarıya rağmen çoğu zaman oyunu kuralına göre oynadı. yani bu maçta serkan'ı oyunu geç başlattığını, futbolcuların yerlerde gezdiğini vs gören var mı?

    biz zaten iyi oynamadık, ama konyaspor da iyi kapandı kabul edin. üstüne son dakikalarda aykut kocaman'ın istediği kontraları da buldular, oyuncu kalitesi izin vermedi gole.

    birkaç haftadır kendisi de, takım da, forvetleri de aşırı formsuz, yoksa konya'yı yine ilk 5'e sokmuştu.

    yıldız sevmez, messi olsan bekini kovalamanı ister ama adam kendi doğrusunu müthiş şekilde uyguluyor işte.

    kendi doğrusu şampiyon olmaya hep bir nefes eksik bırakıyor takımı ama hedefi avrupa kovalamak, olmazsa da ilk 10'un altında kalmamak olan takımlar için bulunmaz bir hoca.

    1. klasman'a fatih hoca ve şenol güneş'i koyarsak, abdullah avcı ve aykut kocaman kendi taktik anlayışına sahip ve bunu doğru uygulayabilen 2. klasman hocalar. abdullah avcı'ya güzel oynatsa ne olur kupası yok diyorlar. kocaman'a başarılı olsa ne olur güzel oynatmıyor diyorlar. arkadaşlar hem güzel oynatıp hem başarılı olan zaten 2 tane hoca var türkiye'de.
App Store'dan indirin Google Play'den alın