resim
Ümit Öztürk
Görev:Hakem
Yaş:-
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 161
    tartışmasız türkiye’nin en iyi hakemidir ümit öztürk. oyuna hakimiyeti, futbol ve kural bilgisi, akıcı oyuna katkısı ve maç içindeki tutarlılığıyla türkiye liginde emsali bir hakem yoktur. galatasaraylı mı değil mi bilmiyorum. insafsız şansal büyüka’nın babası galatasaray liseli açıklaması nedeniyle, %98 doğru yönettiği galatasaray trabzonspor maçından dolayı fbjk ve trabzonspor lobislerinin saldırısına uğramıştır.

    maçta verdiği kararların %98’i doğruydu ve kararları tutarlıydı. diagne’ye ikinci sarı kartı göstermediği pozisyonda %100 haklıydı. çünkü ikinci sarı kartı gerektirecek bir faul yoktu ve de tıpkısının aynısı bir pozisyonda daha önce trabzonsporlu futbolcuya da sarı kart göstermemişti. ceza alanı içinde marcao’nun hareketine penaltı verebilirdi. karar %60 penaltıydı ama bir eski hakemin klişe deyimiyle penaltı gibi penaltı değildi. işte %2 payı da buna veriyorum. üstelik diagne’ye huseyni’nin yaptığı harekette aynı oranda penaltıydı onu da vermemişti. yani maç içindeki kararları tutarlıydı.

    alanyaspor galatasaray maçındaki ofsayt’ı yan hakem verdi. inanıyorum ki var olsaydı o pozisyon da kıl payı ile ofsayt olacaktı. lakin futboldan bihaber trt spor’daki ersin düzen ve yardakçılarının komik bir şekilde ayaklardan ofsayt çizgisi çekmesi nedeniyle büyük yankı uyandırdı o karar. ofsayt çizgisinin nereden çekileceğini bilmeyen trt spor yorumcu ve moderatörüne fazla kızamıyorum çünkü o günkü hakem yorumcusu, şimdinin mhk başkan yardımcısı mustafa çulcu da bilmiyordu. o pozisyonda alanyasporlu futbolcunun omuzu kıl payı ilerde olabilirdi. açın trt spor’un o akşamki programını izleyin. resmen komediydi.

    aynı ümit öztürk, yine yan hakemin yanlış uyarısı ile, mustafa yumlu’nun yaptığı rol sonrasında gomis’i kırmızı kartla dışarı atmıştı ama o pozisyonu konuşan yok. çünkü fbjkli ve trabzonlu futbol lobicileri buna izin vermiyorlar.

    kısacası, türkiye’de dürüst hakem olmak gerçekten çok zor. her statta dürüst düdük çalabilirsin ama kadıköy’de bu mümkün değil. kararların %70’ini fenerbahçe lehine vermezsen statta topluca küfür, tehdit, yıldırma ve her türlü linç ile karşılaşıyorsun. bu şartlarda da her hakemin dengesi bozuluyor ve başlıyorlar diğer maçlarda da yalpalamaya. iddia ediyorum kadıköy’de maç yönetmeyen hakemler türkiye’nin en adil hakemleri olurlar. bakın ali sami yen, vodafon ya da trabzon demiyorum kadıköy diyorum.

    fenerbahçeli yöneticilere rica ediyorum biraz insaflı olsunlar. taraftarın baskısından korkup hakemleri suçlu ilan etmesinler. sorumluluğu yönetici ve takım olarak üzerlerine alsınlar. türk hakemlerinin dengelerini bozmasınlar. bakın en yakın örnekleri galatasaray maçındaki ali palabıyık’ın korkudan tir tir titreyip %100 faul olan gol öncesi pozisyonu verememesi, mehmet topal’ı atamaması hep bundan dolayı. yine trabzonspor maçında jailson’un kırmızısını (hadi sarısını) skirtel’in ikinci sarısını, soldado’nun sarısını atlamasına, gol öncesi trabzon lehine olan faulü tersine vermesine rağmen maç içinde ve sonunda cüneyt çakır’ın aleyhine küfür kıyamet ve insafsız suçlamalar yapılıyor. sadık çiftpınar’a gösterdiği iki sarı kart ta %100 doğru olmasına rağmen yapılıyor bu suçlama ve linç hareketi.

    bu sezon var’a rağmen fenerbahçe lehine yapılan hakem hataları olmasa neler olurdu. beşiktaş’ın canı yanıyor fenerbahçe maçında, başakşehir’in golü ofsayt gerekçesiyle iptal ediliyor fenerbahçe maçında, galatasaray katlediliyor fenerbahçe maçında, bursaspor, malatya, sivasspor haksızlığa uğruyor fenerbahçe maçlarında. trabzonspor’un galibiyeti engelleniyor fenerbahçe maçında.

    bütün bunlara rağmen hala çıkıp hakemlerden şikayet ediyorlar. allahım insanlar nasıl bu kadar kör olabiliyorlar anlamıyorum. hadi onlar kör, tff, mhk, pfdk ve tahkime ne oluyor. hakemlerin kadıköy’de örselendiğini görmüyorlar mı?

    umarım ve dilerim bu gerçekler görülür ve tüm takımlar için adaletli bir lig yaşarız türkiyemiz’de.
App Store'dan indirin Google Play'den alın