• 4
    %70-80 oranında, yani büyük ölçüde, hakemlere bağlı olduğunu düşünüyorum. kesinlikle, hiçbir statta kadıköy'de gibi dayak attırmazlar adama. örneğin 27 nisan 2019 fenerbahçe trabzonspor maçı için jailson'ın daha ilk yarı sarıyı alması lazımdı. keza topal. bir sarı demeyin, 1 sarının ,kırmızı korkusuyla,müdahale etme konusunda oyuncuyu nasıl tedirgin ettiğini, söz konusu oyuncular için orta alanı nasıl yumuşattığını bilmek lazım. örneğin 14 nisan'daki fb-gs maçında belhanda sarıyı gördüğü an maçtaki etkisi bitti-ki oyundan çıkmak zorunda kaldı bu yüzden.

    yine 27 nisan 2019 fenerbahçe trabzonspor maçı ile devam edersek soldado ikinci sarıyı görmeliydi. atlandı. fb 10 kişi kaldıktan sonra ise cüneyt çakır ve arkadaşları korkudan-evet bildiğiniz korkudan-trabzon'un lehine düdük çalamadı. beden dilleri o kadar açığa vurdu ki bu durumu çakır sarı kart göstermesi gereken valbuena'yı sakin ol diye teselli ederken, yan hakem topu kendi oyuna soktu.

    ha fenerbahçe'nin baskısını, trabzon'un yanlış oyununu göz ardı etmemek lazım. ama en az bunlar kadar hatta yukarıda bahsettiğim gibi daha fazla maça etki eden hakemler tarafından yaratılan ortamdır. kadıköydeki maçlarda futbolun bu duruma gelmesinde hakem etkisinin önemli payı olduk hep. o nedenle hakem yönetimleri bence bu serinin devam etmesindeki başlıca faktördür.

    edit: ayrıca önceki yıllarda var sisteminin olmadığını da hatırlatalım.o maçlarda kim bilir ne haklar yendi. düşünün var uygulanmasa bizim 14 nisandaki maçta hasan sarı kartla yırtacak, trabzon maçında sadık muhtemelen atılmayacaktı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın