• 400
    şampiyon tamamlayip, ikinci sırada beşiktaş'ın yer alıp, fenerbahçe'nin sezon sonuna kadar da küme düşmeme mücadelesi vermesi bizim için ideal senaryodur efendim. kısa vadeli şampiyon olduk ulan kafası yerine , orta vadede bu senaryonun bize olası getirileri konusunda şöyle düşüncelerim var. ne kadarının gerçekleşeceğini zaman gösterecek.

    biz: kısa vadede şampiyonlar liginden gelecek gelirle, süratle düzelttiğimiz ekonomimiz daha kolay yönetilecek hale gelecek. borçları bile azalttıracaktır. şampiyonlar ligi sebebiyle yapılacak olası yeni forma sponsorluğu konusunda elimiz daha kuvvetlenecektir. diğer klüplerin aksine, daha bozdurmadığımız bi stad isim hakki olayimiz var. global markalardan birinden iyi rakamlar koparabilmemiz olası.

    beşiktaş: sezonu ikinci tamamlarsa, eğer ki finansal fair play olayından geçer not alirlarsa şampiyonlar ligi elemesi için sezonu erken açacaklar. yaş ortalaması yüksek bi takımlar. elde şunu satsan şu kadar eder denilecek adamları da yok. kadroyu kaliteli şekilde yenilemeleri mümkün değil. menemen sezonu geliyo onlar için tekrar. iki sene içinde kadroyu düzeltirlerse yeniden rakip olabilirler.

    fenerbahçe: en kötü senaryo düşmeleri. bu kadar borçla kardemirkarabükspor olurlar bi senede. hayal edemiyorum olacakları o vakit.daha pozitif olarak kümede kalirlar. bu senenin gazına gelip, seneye hayvan gibi para harcayip transfer yaparlar. tek kulvar muhabbetinden dolayi da diyelim şampiyon oldular, kadro mükemmel oturur bişiler olur bi şekilde ama. finansal fair play bela olur o noktada.ali bey otursun da anlatsın, şu mali durumdaki kadro seneye nasıl kafa kafaya bilanço çıkartacak. hadi bu sene hayvan gibi kombine sattın, iyi kötü uefa'dan para aldın. seneye o da yok. uefa'dan gelen gelir, ali beyin klübüne bahşettiği forma sponsorluğu kadar getiri bırakmış bu sene mesela. ayrıca kur farkı felan belleri zaten doğrulmuyo , zarar acayip seviyelerde . hayvan gibi maliyetli hem futbol hem basketbol kadroları var. tarlayi satip da pavyonda harcamaya gelen amcalar gibiler. yarın köye dönünce yiyecek ekmekleri yok. borcu borçla ödeyerek ne kadar gidecekler göreceğiz.

    işin özeti şu aslında biraz da. bi kaç sene bizim için de , diğer klüpler içinde şampiyonluk olayi aslında şampiyonlar ligi için araç. direk bilet sonuçta. alamayanın canı yanar. seneye artan kurla birlikte yaklaşık 300 milyon liraları bulur gibi gelir grup aşamasından çıkamasak bile. borcumuzun 5te1 gibi bi rakam ve bu baya cezbedici. ama şampiyonlar liginin amaç olması için, önce çok sağlıklı mali yapi , sonra da yapılacak bi kaç sezonluk başarılı transferden geçiyo.

    olur olmaz. futbol bu, son düdük çalmadan ne olacağını bilemeyiz.

    bu sezon özelinde genel her türlü pisliği düşününce ama netice ne olursa olsun siz bizim gönlümüzde hep kazandınız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın