• 11
    berbat uygulama. ilk 11'e 8 yabancı futbolcu koyan takım maç içi değişikleri de yabancı yerine yabancı ya da yabancı yerine yerli sok şeklinde yapmak zorunda kalacak. yani sahada yokları oynayan bir yerli futbolcunun yerine yabancı yedeğimizi sahaya sürememe durumlarıyla karşılaşacağız.

    bu kural fenerbahçe'yi, beşiktaşı'ı güçlendirmeyecek ama galatasaray'ı rakiplerine nazaran daha olumsuz etkileyecek. öyle ya da böyle kale ve stoper bölgesini yerlilerden kuran fenerbahçe, 8 yabancı hakkını diğer bölgelerde kullanacak. bizimse mevcut durumda kaleci ve savunma dörtlüsünün tamamı yabancı. ve yerlerine oynatmak zorunda kalacağımız kaliteli yerli futbolcularımız olmayacak. bu da bizim şampiyonlar ligi'ndeki başarı hedeflerimizi baltalayan bir durum teşkil edecek. diğerlerinin zaten böylesi hedefleri yok, onlar için herkes zayıf olsun, yerel ligde birbirine yakın güçte takımlarla mücadele edilsin kafi.

    zaten yerli oynatma hususunda bir sınırlama yokken ve isteyen takım kadrosunun tamamını yerlilerden oluşturabilirken şimdi tuhaf niyetlerle bu kuralın dayatılacağına inanıyorum. amaç bizimle diğerleri arasındaki makasın açılmasını önlemek. ünal aysal dönemindeki 6-0-4 örneğinde olduğu gibi.

    bir tuhaf durumda şu ki mevcut kuralın değişmesini isteyen anadolu kulüplerine siz yerli oynatamazsınız kardeşim diye dayatan bir kural yok. ama bu kulüpler istiyorlar ki rakipleri istedikleri sayıda yabancı futbolcu ile oynayamasın. peki neden? türk futbolunun gelişimi için mi istiyorlar bu sınırlamayı yoksa yeni ozan tufan'ları, tarık çamdal'ları istanbul takımlarına fahiş bedellerle satabilecekleri bir futbol ortamına tekrar kavuşmak için mi?

    yani özetle çeşitli çıkar gruplarının ajandalarıyla şekillenen bu sınırlama kuralı, türk futbolunu avrupa'da ve dünyada en iyi şekilde temsil etmeyi temel hedefi olarak gören galatasaray'ın yoluna taş koyacak. çok yazık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın