resim
Christian Luyindama Nekadio
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:30
Boy:1.91
Uyruk:Kongo DC
  • 655
    dünyanın en iyi stoperlerinde de var olan bir özelliği var luyindama'nın. daha önce de yazdım, yine tekrarlamak istiyorum; ayakta kalmak. stoperler genel olarak kayarak müdahelelere meğilli topçulardır. ama en iyi stoperleri yerlerde sürünürken çok çok az görürsünüz, belki son müdahele şansları kayarak müdaheleyse ancak o zaman. zaten çoğunun fizik gücü ve hızı yeterli olduğundan, e bir de en iyi olmalarından mütevellit oyun zekaları da yüksek olduğu için, ayakta kalarak rakiplere geçit vermezler. risk almadan en doğru savunma şekli de budur.

    misal bu özellik marcao'da yok. tabi marcao'daki teknik de bu adamda yok. luyindama savunma alt yapısı oldukça güçlü bir görüntü veriyor ama onu üst düzey yapamayan şey ise konsantrasyon problemi. ayağında gereksiz top tutmaları, zaman zaman hamlelerde gecikmesi vs. bazen sahada hissediyorsunuz, kopuyor oyundan. yine marcao'da olnayan bir şey bu. marcao tam tersine yüksek konsantrasyonla oynuyor. pozisyon hataları yapıyor, üstelik 2-3 defa yaptı ama tamamen hata olduğunu hissediyorsunuz marcao'da.

    biraz karşılaştırma gibi oldu ama en azından neler eksik neler fazla kafamızda canlandırmamız açısından gerekliydi.

    luyindama iyi bir stoper ama mental açıdan her zaman güçlü tutmak lazım bu adamı. basit oyunun, risksiz oyunun temel prensiplerini sabah akşam anlatmak gerekiyor. konsantre olduğu bir maçta kolay kolay geçilecek ve hata yapacak bir stoper asla değil.

    sözün özü; marcao fizik gücünü bir tık yukarı çıkarıp, daha fazla ayakta kalırsa top class bir stoper olur. luyindama'nın bu saatten sonra o bileklere sahip olması imkansız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın