• 736
    bu kupa gereksiz diyen fenerbahce'yi besiktas'i desteklesin demek kadar basit, yuzeysel, sig bir fikir olamaz. kupa elbette gereksiz degil ama rotasyonu kisitli bir takim icin hicbir zaman oncelikli de degil. galatasaray'in 11-12 tane oyuncusu var. herhangi bir oyuncu sakatlansa, ceza yese yerinde kim oynayacak diye kara kara dusunuyoruz. cifte kupa kazandigimiz sezonlara bakarsaniz ya zaten olaganustu rotasyonumuz vardir, ya da yedek oyunculardan surpriz katkilar alinmistir. ornegin 2015'te yasin kupada yildizlasmistir. 2000'deki takimdan iki 11 ciksa biri sampiyon biri ikinci olurdu.

    11-12 futbolcusu olan takim kupa yarifinaline a takimla cikip yedegi ahmet calik veya semih olan stoperini kaybediyorsa kayip kazanc dengesinde negatiftedir. 11-12 futbolcusu olan takim kupa yari finaline bu 11-12 oyuncusunun 5-6 tanesini dinlendirerek cikmak zorundadir, yoksa ligi manasiz derecede riske etmis olur.

    25 nisan 2019 yeni malatyaspor galatasaray maçında daha once luyindama'nin ayni eslesmenin ilk macinda gordugu gibi gereksiz bir kirmizi kart olsa, ornegin sacma sapan ilk sariyi goren muslera talihsiz bir pozisyonda ikinci sariyi gorse bunu cikaramazsin. bunun bedeli sampiyonluk olur. bu risk alinmaz. iki kupayi alacagiz diye sifir kupayla sezonu noktalama riski dogru degildir. as oyuncular lazimsa kupa finalinde oynar, kupa finaline yedekler getiremiyorsa as oyuncular ara asamalarda riske edilmez.

    italya kupasi yari finalinde juventus yok. fa cup gibi dunyanin en prestijli kupasinin yarifinalinde ingiltere'nin buyuklerinden sadece city var ki kadro ustunlugu tartisilmaz. subat ayinda hala ligde kupada avrupada ve minimum rotasyonla devam eden takimin hic sakatlik yasamadan buraya varmis olmasi dogru risk alindigini degil allah'in yardimini isaret eder sadece.
App Store'dan indirin Google Play'den alın