• 248
    ajax'ın bu sezonki performansı üzerine muhtemelen ilgi konusu oldu, ancak yalnızca ajax üzerinde değil, hollanda ekipleri üzerinden değerlendirme yapmak daha doğru ve mantıklı sonucu verecektir. şampiyonlar ligi'nde iki takımla temsil edilen hollanda, ajax ve psv'yi grup aşamasına gönderdi. yani bu demek oluyor ki, yalnızca ajax'ın puanı değil; psv'nin de topladığı puanlar etkili oldu, her ne kadar psv 2 puanla grup sonuncusu olsa da. zaten gruplara katılan takımlar ülke puanına 4 puan ekliyor. galatasaray'dan gelen 4 puan, 1 galibiyet ve 1 beraberlikle toplamda 7 puana (galibiyet 2, beraberlik 1 puan) ulaştı. ancak sadece psv ve ajax'ın 8 puan aldığını farzedersek, başlı başına tehdit unsuru olmuş oldu.

    belki uefa avrupa ligi'nde hollanda takımları grup aşamasından itibaren yoktular, oradan bir şey getirmediler, ancak beşiktaş, fenerbahçe ve akhisar da pek bir şey yapamadılar. beşiktaş ve akhisar gruptan çıkamadı, fenerbahçe ise gruptan çıkmasına rağmen son 32'de zenit'e elendi.

    işte buradan sonra sadece gruplarda 3 galibiyet 3 beraberlik alan, gruptan çıktan sonra ise hem son 16, hem de çeyrek finalde yalnızca bir kez mağlup olan ajax'ın başarısı hollandalılar'ı üzerimize atmasına yetti. kaldı ki tottenham ile en az iki avrupa maçına daha çıkacaklar. bu eşleşmeden gelecek bir beraberlik bile bu farkı daha da artıracak.

    ilk 10'a giremezsek ne oluyor?

    türkiye şampiyonu, uefa şampiyonlar ligi'ne katılabilme adına bir ön eleme oynayacak. şampiyonlar ligi'nde son elemelerde gruplara kalmak için iki ayrı kura sistemi var. şampiyon olanlar ve şampiyon olamayanlar. bildiğiniz gibi celtic her sene şampiyon olmasına rağmen, karabağ, videoton, bate borisov gibi diğer ilk 10 dışındaki şampiyonlarla oynuyor. bir de şampiyon olamayanların eşleştiği kura sistemi var. işte fenerbahçe'nin senelerce benfica, monaco, shakhtar ile oynayıp gruplara kalamadığı eşleşmelerin olduğu kura ise şampiyon olamayanlarınkiydi.

    tabi ilk 10 dışında kalmamızla lig ikincisinin şampiyonlar ligi'ne kalma adına oynayacağı eleme sayısı da 3'e çıkmış olacak (şu an 2'ydi).

    bilmediğim, yanlış anlattığım bir şey varsa mesaj atabilirsiniz arkadaşlar, yanlış bilgi vermeyelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın