• 22
    6'da 6 'nın en çok çekindiğim ayağı. mental olarak da psikolojik olarak da istatistiki olarak da önümüzdeki 5 maç içinde puan kaybına en yakın olduğumuz maç.

    21 nisan 2019 başakşehir çaykur rizespor maçı 'nda başakşehir'in 2 puanı bırakmasıyla ipler bizim elimize geçti, önümüzdeki 5 maçı da kazandığımız takdirde 22. şampiyonluğumuza ulaşacağız. bir kere ne olursa olsun futbol disiplinsizliği, rehaveti, ukalalığı asla kaldırmayacak olan bir oyun. bir kere bu açıdan baktığımızda biraz medya-sosyal medya etkisiyle her an rehavete kapılma ihtimalimiz olabilir insanın doğası gereği, bu işin mental ve psikolojik kısmı.

    istatistiki olarak da konyaspor bizi türkiye süper ligi 2003-2004 sezonu 'ndan beri yenemiyor. en son 2003-2004'te ilk devrede oynanan maçta kendi evlerinde bizi 1-0 yenmişlerdi. o günden bugüne oynanan 24 lig maçında galatasaray 19 kez kazanırken 5 maç da berabere bitti. çok iyi bir istatistiğimiz var yani kendilerine karşı. galatasaray'ın son düzlükteki 6'da 6 tarzındaki serilerine de bakarsak en çok zorlandığı maç ya ilk deplasman maçı ya da en iyi istatistiğe sahip olduğu takıma karşı olduğu açıkça görülüyor:

    2002: en çok zorlandığımız maç deplasmandaki 0-1 kazandığımız samsunspor maçı, o tarihe kadar istatistiğimizin de en iyi olduğu takım samsunspor son 6 haftada.
    2008: en çok zorlandığımız maç deplasmandaki 0-1 kazandığımız gençlerbirliği maçı, seri bu maçla başlamıştı. ilk deplasman maçı yani.
    2015: en çok zorlandığımız maç içerdeki 1-0 kazandığımız konyaspor maçı, o tarihe kadar istatistiğimiz en iyi konyaspor'a karşıydı.
    2018: en çok zorlandığımız maç deplasmandaki 2-3 kazandığımız alanyaspor maçı, ilk deplasman maçıydı.

    yani en zor maçımızın çok net konyaspor maçı olacağını söyleyebilirim. konyaspor'un ligde şu an halihazırda 10 maçtır kazanamayışını, bizim de ligde 15 maçtır yenilmeyişimizi, son 4 konyaspor deplasmanını da kazanmamızı da gözönüne alırsak (u: şaşırtıcı gelebilir bu söylediğim ama bu tarz istatistikler genelde istatistiği yakalayanın aleyhinde olur. kadıköy gibi istatistikler nadirdir. ondan dolayı öyle söyledim. süper lig'de de üst üste 5 kez deplasmanında kazandığımız takım sayısı tahminimce çok azdır.)
    bu maçı bir şekilde almamız takdirinde o 6'da 6 mutlaka gelecektir. bu maçı alırsak ne burada yazılıp çizildiği gibi 5 mayıs 2019 galatasaray beşiktaş maçı 'nda puan kaybedeceğiz ne de 32. haftada rizespor bize çelme takabilecek. konyaspor'u kayıpsız geçmemiz takdirinde kalan diğer 4 maçı da kazanacağımızı düşünüyorum. belki son hafta sivasspor deplasmanına şampiyon çıkarsak veya beraberlik şampiyonluk için yetecek gibi bir durum olursa o maç puan kaybı olabilir bir ihtimal. onun dışında bu konyaspor maçı net olarak şampiyonluk maçı bence. kazanmamız takdirinde 22. şampiyonluğun da 6'da 6'nın da kapıları galatasaray'a ardına kadar açılır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın