• 2528
    aziz yıldırım cezaevine girdikten sonraki boşluğu yıldırım demirören'in tff başkanı olmasıyla doldurmuşlardır. tff ve kurullarının çok sayıda beşiktaşlı profesyonel (!) çalışanı olmuştur. eski beşiktaşlı vasat hocaların süper ligde görev alması sağlanmıştır.

    bütün bunların yanında konvansiyonel medya ve sosyal medya beşiktaşlı troller tarafından ele geçirilmiştir. konvansiyonel medyaya baktığınız zaman bugün her programda en az bir beşiktaşlı görev almaktadır. yayıncı kuruluşun yorumcularının yarıdan fazlası beşiktaşlıdır. ayrıca candaş tolga ışık denilen kişi aracılığıyla ekşi sözlük ve twitter'da beşiktaşlı troll ekipleri oluşturulmuştur.

    troller beşiktaş lehine, rakipleri aleyhine algı oluştururlar. algı başarılı olur ve kamuoyu oluşursa zaten çoğunluğu beşiktaşlı olan kurullar gerekeni hemen yaparlar.

    örnek vereyim. 20 nisan 2019 galatasaray - kayserispor maçından sonra sadece emre akbaba hakkında ekşi sözlükte yüzlerce entry vardı. emre'nin pozisyonu ile ilgili diğer başlıkları saymıyorum. ayrıca twitter'da hashtagler de açılmıştı. tv izlemedim ama durum farklı değildir sanırım. 22 nisan 2019 sivasspor beşiktaş maçından sonra ise ekşi sözlükte mete kalkavan hakkında 22 medel hakkında ise 4 entry vardı. oysa medel'in ilk yarıda, vida'nın ise ikinci yarıda atılması gerekiyordu. ama kimse bunu konuşmadı konuşmuyor. gündeme bile gelmiyor. 22 nisan 2019 sivasspor beşiktaş maçını geçtim, mete kalkavan'lı beşiktaş'ın galibiyet istatiği galatasaray'da olsa şu an her yer yıkılıyordu.

    bakın 2 mart 2019 tarihinde oynanan kayserispor - beşiktaş maçını bu ülkede 1 kişi konuştu mu? maç 2-1 iken faul uydurularak verilmeyen kayserispor golünü? kayserispor'un çalınan 2 puanını? ya da 1 hafta sonrasında 10 mart 2019'da beşiktaş konyaspor maçında maç 2-2 iken konyaspor'un verilmeyen penaltısını? bakın bu iki maçta beşiktaş 4 puan alıp yarıştan kopmadı. 2 dakika konuşulmadı bu maçlar medyada.

    06 nisan 2019 galatasaray yeni malatyaspor maçında marcao'nun gördüğü sarı karta bakın. vida bugün aynı faulden defalarca yaptı. ama ikinci sarıyı görmedi. ama medya bunu konuşmayacak, sorarlarsa marcao'nun kartı doğru denilecek. medyada hükümete yakın olduğu için konuşabilen evren turhan dışında galatasaray'ı iyi kötü savunabilen kaç yorumcu var? uğur karakullukçu bile galatasaray lehine bir şey söyleyecekken yanına başka bir takım da katıyor ki linç yemesin. turgay demir, okan koç gibi iki tane beşiktaşlı troll olmasına rağmen aspor'a karşı linç kampanyası başlattılar sosyal medyada evren'in yanında erman toroğlu da zaman zaman galatasaray lehine konuşuyor diye.

    tarafsız olması gereken spiker güntekin onay'ın nasıl galatasaray'a saldırdığını hatırlıyor musunuz? peki ali ferah bot galatasaray lehine ya da beşiktaş aleyhine 1 kelime etse ertesi gün çalışabilir mi orada? ya da gökmen özdemir'in sadece galatasaraylı olduğu için aziz yıldırım ve fikret orman'ın baskısıyla görevden alındığını bileniniz var mı?

    ya erman toroğlu açık açık diyor önceden cüneyt çakır'ı düşünüyorlar derbiye ama fenerbahçe ali palabıyık'ı istiyor diye. ve palabıyık atanıyor. adamın bizi baştan doğrayacağı belli ama kimse ses çıkarmıyor.

    galatasaray'ın 3-1 önde olduğu bir maçta trabzonspor'a penaltı vermedi diye 2 aydır süper ligde maç alamıyor ümit öztürk. ama meteler, aliler, fıratlar takır takır maç alıyor.

    hakemler aptal değil. biliyor ki beşiktaş lehine hata yaparsa bir şey olmayacak. ya da fenerbahçe başakşehir. ama aleyhine yaparsa yandı. galatasaray'a ise tam tersi. en dürüstü emin olmadıkça pozisyonu galatasaray lehine ya da beşiktaş aleyhine veremez. diğerleri zaten eyyamını yapar. nasıl olsa haftaya maçı garanti.

    14 nisan'da fenerbahçe maçında o olaylar olmasaydı, daha sonra bizim lehimize kamuoyu algısı oluşmasaydı, 20 nisan 2019 galatasaray - kayserispor maçında emre akbaba oyundan net atılırdı.

    biz maalesef ünal aysal sonrası medya gücünü neredeyse sıfırladık. kamuoyu oluşturamıyoruz. öncesinde de pek yoktu ama duygun yarsuvat, dursun özbek ve mustafa cengiz dönemlerinde bu dibe vurdu. beşiktaş ise bunu en iyi kullanan takım. yoksa şu an trabzonun altında olurlardı zaten.

    edit: bunları yazdıktan sonra ekşi sözlüğe girdim. adamlar şu an turgay demir’i savunuyor, turgay demir’i...
App Store'dan indirin Google Play'den alın