resim
Vedat Muriqi
Takım:Mallorca
Mevki:Santrfor
Yaş:30
Boy:1.94
Uyruk:Kosova
  • 110
    1,94 boyundaki kosova'lı santrfor. yazacaklarım 21.4.2019 tarihindeki başakşehir rizespor maçı özelinde değildir. vedat'ın 2018-19 sezonundaki toplam performansıyla ilgilidir.

    kilo 92, boy 1,94 m. sezon boyu rizespor'u sırtladı. gol krallığı sıralamasına bir bakalım:

    mbaye diagne: 28 gol.
    burak yılmaz: 13 gol.
    papiss cisse: 13 gol.
    hugo rodallega: 13 gol.
    vedat muriqi: 13 gol.

    diagne'nin kasımpaşa ve galatasaray'da arkasında oynayanları düşünün.
    burak yılmaz'ın da öyle. hugo'nun da. hatta cisse'nin bile campos'u, efecan'ı var.
    bu koşullarda adam diagne'den sonraki en golcü isimlerle aynı sayıda gol atmış. hem de takımını düşme hattından uefa avrupa ligi'ne taşımış.

    yaşı sadece 24.

    ben çok maçını izledim ama 21.4.2019 başakşehir rizespor maçı çok sayıda kişi tarafından izlenmiştir diye güncel örneği vereceğim. baskı sonucu kalesinden ve savunmasından şişirilen toplarda rakip savunmacılar ve ön liberolarla nasıl boğuştuğunu, kalçasını rakibe dayayıp topu nasıl sakladığını herkes görmüştür. rizespor lidere karşı deplasmanda mücadele ederken tek santrfor olarak oyunu nasıl kontrol etti, arkadaşlarını nasıl dinlendirdi, oyunu nasıl rakip yarı sahaya taşıdı, gördünüz. galatasaray'da en son böyle topu tutabilen santrforu ne zaman izledik?

    velhasıl ben takımda böyle bir santrfor istiyorum. kendisinden daha iyisi bulunabilirse neden olmasın ama vedat iyi bir santrfor. güçlü ve fiziği iyi. ayrıca bu fiziğine rağmen yerden oyun ve gol becerisi de yüksek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın