• 45
    evet arkadaşlar, geride kalan gece itibariyle sözlük altyapısında önemli değişiklikler yapılmıştır. ilk bakışta hemen farkedilemeyek olan bu değişiklikler, zamanla -sözlüğü kullandıkça- farkedilecektir.

    kısaca yeniliklerden bahsetmek gerekirse,

    - sözlük karakter seti olarak unicode(utf-8)'a geçmiştir. böylelikle türkçe karakter desteğinin altyapısı hazırlanmış olup, bu yakın zamanda başlıklarda türkçe karakterleri kullanabileceğimizin anlamına geliyor. ayrıca bilgisayar harici araçlardan (cep telefonu, iphone v.b ) sözlüğe bağlananlar da karakter sorunu yaşamayacaklar. aynı şekilde entry'lerdeki bazı özel karakterler de sorun yaratmaktaydı, bunun da ortadan kalktığını söyleyebiliriz.
    - sözlük kodlarında optimizasyona gittik. bu zaten hızlı olan sözlüğümüzü daha da hızlandıracaktır.
    - dönüştürücü artık tamamen kararlı bir şekilde çalışmaktadır. örneğin; entry, mesaj v.b uzun yazılar yazdığınızda, uzun süre hareketsiz kaldığınızdan ötürü oturumdan düşseniz dahi, yazıyı yolla dedikten sonra karşınıza gelecek login ekranıyla sözlüğe tekrar giriş yaptığınız takdirde yazınız eklenecektir.
    - üst frame'deki arama kutusu aracılığılya artık bir başlıkta istediğiniz bir yazarın entry'lerini listeleyebilirsiniz. örneğin; arama kutusuna galatasaray sözlük/@hagi yazıp getir dediğiniz vakit, hagi nick'li yazarın galatasaray sözlük başlığındaki entry'lerini alt alta listeleyebilirsiniz. başlık/10 yazıp getir dediğinizde ise, o başlıktaki 10. entry'e ulaşabilirsiniz.
    - entry'lerin sıra numaralarında bazen sapıtmalar oluyordu, artık olmayacak.
    - ben'deki entry sayılarında bir takım çarpıklıklar vardı, onlar da halledildi. (entry'leriniz silinmedi korkmayın)
    - bunlar dışında bir çok sayfada rötuşlamalar yapıldı.

    yeni sistemimizi ilk defa çoklu kullanıcıyla test etme imkanı bulduğumuzdan önümüzdeki 1-2 hafta içinde bazı sorunlarla karşılaşılması muhtemel. bu sorunları sözlükteki hatalar başlığına yazarsanız bizim için takibi kolay olur. ciddi problemlerde ise özel mesaj yoluyla gs'ye ve bana(hagi) 7/24 ulaşabilirsiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın