• 57
    günümüz teknolojisinde kaldırılması gerektiğini düşündüğüm olaydır. bu kuralın varoluş sebebi eski zamanlarda ulaşımın zor olması ve deplasmanlara gitmek günler sürebiliyordu. şu an ise bu zorluk oldukça azalmış durumda.

    bunun yanında futbol, dünyanın hemen hemen her yerinde en çok izlenen, ilgi duyulan spor dalı ve bunun en temel sebeplerinden biride sürprizlere oldukça müsait olmasıdır. ancak deplasman golü kuralı nedeniyle futbolun bilinmezliğine ve ilgi çekiciliğine sekte vurulmuş oluyor.

    bu durumu bir örnek ile anlatmak daha mantıklı olacaktır. 3 nisan 2013 real madrid galatasaray çeyrek finalin ilk ayağında deplasmanda 3 - 0 yenilmiştik. ikinci maç olan 9 nisan 2013 galatasaray real madrid maçında ise ilk dakikalarda yediğimiz gol sebebiyle real' e 5 gol atmamız gerekecekti. ancak bu kural olmasaydı. maçın içinde 3 - 1 öne geçtiğimizde ki oluşabilecek atmosferi düşünebiliyor musunuz? bu şekilde futbolun izlenirliğini de artıp, heyecan katsayısı yükselecektir.

    açıkçası günümüz futbolunda pek çok kuralın değişmesine rağmen bu kuralın hâlâ aynı şekilde kalması beni şaşırtmıştır. ben kaldırılması gerektiğini düşünüyorum. oynanacak her iki maçta ayrı ayrı oynanıyor ve skorlarını da ona göre birbirinden bağımsız düşünmemiz gerekir. içerde 0 - 0 berabere kalan takım deplasmanda 1 - 1 berabere kalınca tur atlaması ya da ilk maç 1 - 0 yenen takım deplasmanda bir gol attığı anda rakibin üç gol atmak zorunda olması bana mantıklı gelmiyor.

    birde var olan bu kural büyük takımları korumaya yaradığını düşünüyorum. hakem, seyirci baskısı, kadro kalitesi ile iki ayaklı maçların pek çoğunda istediğini alan taraf oluyor.

    (bkz: ne dediler/#2653451)

    --- alıntı ---

    maç sadece 30 dakika sürdü. arsenal'in golünden sonra tur imkansız hale geldi ve oyundan düştük.

    carlo ancelotti

    (bkz: 18 nisan 2019 napoli arsenal maçı)

    --- alıntı ---

    (bkz: ne dediler/#2653452)
App Store'dan indirin Google Play'den alın