• 620
    manchester city hakkında yanlış bilinen bazı konular var. city'nin oynattıkları oyuna saygı duymakla beraber haksızlıklığa karşı bir ses vermem gerektiğini hissettim. bu arada city sempatizanı kesinlikle değilim. allah'ın belası arsenal'e karşı bir sempatim var sadece maalesef onu da belirteyim.
    city'i başakşehir'le lütfen karıştırmayın. city dediğimiz kulüp 1880'de kurulmuş araplardan önce de ciddi seviyede ve tutkulu kemik bir taraftar kitlesine sahip bir takımdı. ingiltere'nin en sadık taraftar grubu olarak bilinir. bir anda çıkmadı yani bu adamlar taraftar olarak. plastik taraftarlar da var elbette de araplardan önce sadece 2 kere şampiyon olmuş senelerce düşmemeye oynayan bu takımı destekleyen taraftar grubuna haksızlık yapılmamalı bence. adamlar 3.ligteyken 30000 ortalamayla tribün dolduruyordu. araplardan önce 2005'te ingiltere içinde 1 milyon kişiye yakın dünya çapında ise 3 milyon civarı bir taraftar grubu olduğu tahmin ediliyordu araştırmalara göre..

    araplar sadece param var yatırım yapayım can sıkıntısına diye düşünmüyor. muhtemelen city'e yatırım yapmalarının sebepleri
    ingiltere'nin en popüler takımı manchester united'a karşı hem bir derbi olması(keza araplardan önce de manchester derbileri ateşli geçerdi. ), hem çok başarılı bir tarihi olmadığı için fiyat olarak daha uygun olması ama aynı zamanda bu kemik ve başarıya aç taraftar grubunun olması gibi etkenlerden yatırıım olarak manchester city'i seçtiler.

    şampiyonlar ligi'nde başarılı olamamaları gerçekten gülünç tabii. bu belki gerçekten de o başarı ve avrupa kupaları kültürü olmamasıyla alakalıdır. ama ileride bir gün bunu da başaracaklarını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın