• 3
    zurnanın zırt dediği yere geldik. 2018'in 4. çeyrek raporu (ekim, kasım ve aralık ayı) açıklanmış. diğer bir ifadeyle, bein sports üyeliklerini iptal ediyoruz kampanyasının ne derece karşılık bulduğu/bulmadığı belli olmuş.

    https://www.btk.gov.tr/...ceyrek-2018kdisi.pdf (bizi ilgilendiren kısım 92. sayfa)

    kolaylık olması açısından: http://gss.gs/Azq.jpg

    raporları olabildiğince geriye gidip incelerseniz digiturk'ün her çeyrek dönem başına 30-40 bin bandında kullanıcı kaybettiğini görürsünüz. yani bu kadarlık bir genel kullanıcı kaybı digiturk platformu için normal olan bir şey. bu noktada 3. çeyrekle 4. çeyrek arasındaki kullanıcı kaybı bize söz konusu boykotun karşılığını verecek olan detay:

    3. çeyrek sonu kullanıcı sayısı: 2,528,768
    4. çeyrek sonu kullanıcı sayısı: 2,487,225
    fark: 41,543

    41,543 kullanıcı; "3 haftada 100 küsür bin kullanıcı digi'sini iptal etmiş"in, "1 ayda 200 bin iptal olmuş"un realitesi bu işte.

    boykot böyle olmaz. boykot, toplumun ya da hitap edilen kitlenin en azından 3/4'ünün dahliyeti olduğu bir pasif agresif tavır alma halidir. bu psikoloji aynı zamanda samimi de olmalıdır. sosyal medyada dekoder kutusunun fotoğrafını çekip dakikasında dekoderi televizyona bağlayan tayfayla (bu işi gerçekten yapan insanların olduğunu biliyorum ve bu insanları tenzih ediyorum) ciddi bir harekete girişilemez. boykotun temsil edeceği topluluğun en az yarısı bu hareketi mantıklı bulmuyorken girişilen şeyin adı olsa olsa "bireysel tepki" olur.

    türkiye cumhuriyeti dahil olmak üzere içinde bulunduğumuz kapitalist düzende ve bilgi çağında boykot hareketiyle herhangi bir sonuca ulaşılacağına inanmıyorum. boykot müessesesinin yerini birtakım başka direnişlerin aldığını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın