resim
Ali Palabıyık
Görev:Eski Hakem
Yaş:44
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 635
    bugün bu ülkede binlerce insanın (gerçekten futbolu, galatasaray'ı gününü etkileyecek kadar yakından takip eden) midesinde yumruyla dolaşmasının nedeni hakemcik. her şeyden önce izlediğimiz şeyin muhattap olunan büyük paralar nedeniyle tiyatro olduğunu, kapılar arkasında lobisinin güçlü olanın teraziyle oynadığını, farklı oyun kurucuların olduğunu vs. bilerek değerlendirme yapmayı asla aklımızdan çıkarmamalıyız.

    eskiden nasıl türk futbolcusu kötü sporcuysa, kötü antrenman yapıyorsa, kötü orta yapıyorsa, kötü şut çekiyorsa, hakemlerin de bu paralellikte kötü olduğunu, hatalarının bir bölümünün de bundan kaynaklandığını düşünürdüm. en azından yapılan hataları değerlendirirken bi nebze yüreğim soğurdu. düşünün, hakemin saniyelik kararını yorumcular saatlerce konuşup farklı fikir belirtebiliyorlardı. (tabii ki artniyetlerin, tarf tutmanın farkında olmamak imkansız. maksat yüreği soğutmak...)

    ama bugün gelinen noktada "var" gibi bir sistem varken, herkesin çok ama çok net bir şekilde feghuli'ye yapılan faulü gördüğü bir pozisyonun sonrasında gelişen gol gibi hayati bir pozisyonu sadece kulaklıktan konuşarak karara bağlamak, ekrana bakmamak çok ama çok net artniyettir.

    sen, ali palabıyık! bu işten maddi-manevi ne çıkarın varsa bil ki binlerce insanın gerçekten hakkına girdin. binlerce insandan beddua aldın. eminim ki sen ve ailen bu ülkedeki her alanda yaşanan adaletsizlik duygusundan bir noktada çekmiştir, çekiyordur. ama emin ol çekmeye devam edeceksiniz çünkü senin bu yaptıkların sana ve ailene aynı haksızlıkların yapılmasının teminatıdır. üzülürken, şikayet ederken ve onların üzüldüğünü görünce, şikayetlerini dinleyince bil ki nedeni sensin!

    (bkz: 14 nisan 2019 fenerbahçe galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın