resim
Sinan Gümüş
Takım:Eyüpspor
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:30
Boy:1.79
Uyruk:Türkiye
  • 4602
    https://twitter.com/...433358663999488?s=19

    ben bu kardeşle ilgili iki şeyi merak ediyorum.

    - hayatında sokakta suriyeli'yle karşılaşmamış bu sonradan görme genç çocuk, alman'ların içinde yaşayan bir türk iken ne gibi ırkçı söylem yahut şakalara maruz kalıyordu?
    - galatasaray'lı bir gözlemci bala göte kendisini alıp türkiye'ye getirmese, almanya'da aynı muameleye maruz kalmaya devam edecek olan kendisinin yaklaşımı böyle bir durumda ne olurdu?

    mersin'de görev yapan bir öğretmen olarak söylüyorum. suriyeli onlarca çocuk okuttum ve okutmaya devam ediyorum. bu insanlarla her gün okulda, veli toplantılarında, sokakta, dükkanlarda*, dolmuşta, trafikte, kısacası yaşadığım şehrin konumu gereği her an beraberim. mersin istisna mıdır bilmiyorum fakat tanıdıklarımın yarıdan fazlası galatasaraylı. marşları bile biliyorlar ve benimle futbol konuşuyorlar. geçen hafta mıydı neydi beraber sınıf turnuvalarında oynadığımız lise son öğrencisi suriyeli bir öğrencim, formamın arkasındaki yazıyı görünce bana hagi'den bahsetti. hagi'yi öğrenmiş çocuk.

    durum öyle ya da böyle. suriyeli göçmenlerle ilgili problemleri biliyoruz. kimi bizden rahat, kimi sürünüyor. iyi bilirim neyin ne olduğunu. her ne olursa olsun bu insanlar bize minnettarlar. gelip bize sığındılar diye, geçmişini unutup sikini kımıldatmadan trilyonları aldığın yerden bu adamlarla taşak geçme özgürlüğünü kendinde bulursan galatasaraylı göçmen öğrencilerimin kalbini kırarsın, benden taraf da kulaklarını çınlatırsın. bir sikim top oynadığın yok efendi ol bari.
App Store'dan indirin Google Play'den alın