• 153
    13 nisan 2019 beşiktaş başakşehir maçı ve bu maç hemen hemen şampiyonu belirleyecek maçlar olacaktır. başakşehir'in yenilmesinin akabinde bizimde puan veya puanlarla ayrılmamız ligin ibresini tamamen bize çevirecektir. tersi durumda da, başakşehir şampiyonluğun kapısını hafiften aralayacaktır. şimdi şampiyonluktan bağımsız maç analizi yaparsak;

    fenerbahçe ilk 15-20 dakikada taraftarın desteğini arkasına alıp, defans güvenliğini de elden bırakmadan baskıyı kurmak isteyecektir. çünkü ersun yanal'ın iç sahadaki derbi maçlarında asıl planı budur. bu dakikalardaki baskıyı bertaraf edebilirsek ilk yarı yüksek ihtimalle berabere biter. işte işin en önemli kısmı burada başlıyor.

    beraberlikle girilen ikinci devrede fenerbahçe gol bulamadığı her dakikada amansız bir stres yaşayacaktır. aslında galatasaray'dan alınacak 1 puan onlar için bulundukları şartlar itibariyle altın değerinde olsa da, taraftarları bunu kabul etmeyecek ve dakikalar geçtikçe yapılan her pas hatasında bile homurdanmaya başlayacaklar. bu maç ali koç içinde köprüden önceki son çıkış olacağı için, futbolculara edeceği tembihler onlara ekstra bir stres olarak geri döner. her neyse, dakikalar ilerlerdi vs. falan filan derken 70. dakika ve sonrası çok önemli bir hale gelecek. eğer ki bu dakikalara beraberlikle girilirse, fenerbahçe defans güvenliğini tamamen elden bırakarak şuursuzca bastırmaya çalışacak. işte biz bu dakikaları tıpkı aslan'ın savanların arasından avı için uygun bir zamanı beklediği gibi bekleyeceğiz. bu yüzden onyekuru, ndiaye ve linnes gibi hızlı oyunculara ihtiyacımız olacak.

    oyun planımız yüksek ihtimalle, 70. dakikaya kadar kenardan gelecek ortalarla diagne'yi beslemek şeklinde olacak. bu yüzden dönen topların rakip adına tehlikeli olmaması için baştan savma ortalar yapmamak lazım. eğer luyindama ve marcaodan biri bile cezalı olmasaydı dönen topları fernando süpürebilirdi ama bu maçta yüksek ihtimalle stoperde görev alacağı için mutlaka ama mutlaka gelişigüzel ortalar yapılmamalı.

    dikkat çekilecek diğer bir nokta ise yapılacak olan tahriklerdir. feghouli, belhanda ve diagne'nin kolayca sinirlenmeleri başta soldado ve jailson olmak üzere tüm takım için bulunmaz bir nimet olacak. o yüzden kesinlikle ama kesinlikle tahriklere kapılmamalılar. en ufak bir şeyde taraftarlar büyük bir uğultu çıkaracağı için hakem takdir haklarının tümünü fenerden yana kullanacaktır. bu yüzden de ndiaye başı kesik tavuk gibi her topa atlamamalı. ne olduğunu anlamadan bir bakmış 30. dakikada çift sarıdan atılıvermiş.

    neyse lafı fazla uzattım. inşallah başakşehir kaybeder ve bizde fenerbahçe'yi yenerek şampiyonluk ateşini yakarız. o ateş yanarsa zaten şampiyonluğun kaçışı olmayacaktır...

    (bkz: hedef 22)
App Store'dan indirin Google Play'den alın