• 226
    14 nisan 2019 fenerbahçe galatasaray maçında kart cezalısı oldukları için oynayamayacak olan 2018-2019 sezonu 2. devresiyle birlikte as stoper tandemimiz olan ikili.

    bir tanesi(luyindama) kupa yarı finalinde orta sahadaki bir pozisyonda rakibinin 2 metre üzerine uçan tekme ile çıkıp omuzuna vurduğu için kırmızı kart gördü ki zaten, onu görmese bile 4. sarı kartını önceki hafta saçma sapan şekilde yine orta sahada yaptığı müdahale için görmüştü.

    bir diğeri de(marcao) 2-0 önde götürdüğümüz maçta kart görmesi halince cezalı olacağını bilmesine rağmen 70. dakikada orta sahada çok çok gereksiz bir pozisyonda rakibine sert girdiği için sarı kart görerek cezalı duruma düştü.

    birisi(luyindama) 25 yaşında ve bize gelmeden önce oynadığı en büyük takım s.liege, diğeri(marcao) 22 yaşında ve bize gelmeden önce oynadığı en iyi takım chaves.

    küme düşme mücadelesi ve orta sıralar için oynayan, doğru düzgün taraftar baskısının olmadığı takımlar.

    ve bu adamlar 2-3 aydır türkiye'deler ve 2-3 aydır birlikte oynuyorlar ve geldiklerinden bu yana da herhangi bir derbi maçı oynamadılar. oynadıkları tek kritik maç içerideki trabzonspor maçıydı.

    ve bu ikisi sezonun belki de en önemli maçı gözüyle baktığımız 14 nisan 2019 fenerbahçe galatasaray maçında oynasalardı mental olarak çok zorlanacak ve halen tecrübesiz olmaları sebebiyle, bu derbiyi kaldıramayacaklardı. 20 yıldır iyi oynadığımız, kötü oynadığımız veya vasat oynadığımız hiçbir maçı kazanamadığımız bir deplasmanda, galatasaray'ın en zorlandığı atmosferde, en hayati maçta bunun nasıl üstesinden geleceklerdi bilemiyorum.

    yani bu maç öncesi nispeten daha rahat maçlarda gördükleri gereksiz kartların veya yaptıkları hataların bu derbide telafisi olmaz.

    kadıköy derbileri asla sadece oyuncu kalitesiyle, as oyuncuların oynamasıyla falan kazanılmıyor, zaten kazanamıyoruz da...

    burada devreye psikoloji giriyor, çelik gibi sinirler giriyor, soğukkanlılık ve winnerlık giriyor.

    bu iki arkadaş da henüz bunlar yok. 2-3 sene sonra belki bu ikiliyi avrupa'nın dev kulüplerinde göreceğiz ama bugün bu mücadeleye hazırlar mıydı bilemiyorum?

    bu kadar şey yazdım yukarı da ve sanki beğenmiyormuşum gibi durdu ama tam aksine inanılmaz beğeniyorum, son yılların en doğru transferleri hatta bana kalırsa tarihimizin en iyi ikilisi olma potansiyelindeler, belki inanılmaz bonservislere satacağız ama şu an sadece potansiyel.

    bize bu hafta sonu lazım olan şey, donk tecrübesi, fernando winnerlığı, mariano aklı, linnes bilgeliği...

    yani bu ikili yok diye karalar bağlamanıza gerek yok diye yazdım bunların hepsini. tecrübesiz semih kaya ile kadıköy'de şampiyonluk kazanmış bir takımız biz.

    sakin kalan, sinirlerine hakim olan bu maçtan istediğini alacak... oyuncu kalitesi değil, daha çok isteyen ve psikolojik olarak ezen kazanacak...

    ve bizim kadromuz tam olarak böyle bir kadro!

    ------------muslera------------
    mariano-donk-fernando-linnes
    --------belhanda--ndiaye------
    fegouli--emre akbaba--henry
    -------------diagne-------------
App Store'dan indirin Google Play'den alın