resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 6487
    (bkz: 6 nisan 2019 galatasaray yeni malatyaspor maçı)
    belhanda ikinci penaltı verildiğinde penaltıyı kullanmak için diretiyor fakat ilk penaltıyı kullanan diagne 2. penaltıyı da sonuç olarak kullanıyor ve 2. golünü atıyor. galatasaray taraftarı da belhanda'nın penaltıyı hakettiği gerekçesiyle penaltıyı belhanda'nın kullanması gerektiğini savunuyor. yine aynı galatasaray taraftarı 2-0 dan 2-2'ye dönen, aynı sezondaki diğer maçlarda**, ciddiyetten ödün verilmemesi gerektiğini 2-0'dan maçı kazanamamanın ana sebebebi olarak görüyor. burada sorulması gereken soru şu: bu takımın penaltıcısı kim? bir diğer deyişle skor olumsuz yönde olsaydı bu penaltıyı baskı altında gole çevirmeye en yakın isim kim? tabi ki mbaye diagne! peki skor, bu sezon(bkz: süper lig 2018/2019 sezonu) iki kere maç içinde yakalayıp maçı puan kaybıyla bitirdiğin bir skorken(2-0), yakalanan 3. gol şansını sırf bir gol de o atsın diye penaltı kabiliyeti daha düşük bir futbolcuya kullandırtarak risk almak ciddiyetsizlik değil midir?

    bu takımın penaltıcısı teknik heyet tarafından diagne olarak belirlendiyse belhanda'nın bu penaltıyı atmak istese bile reddedilmesi durumunda sinirlenmesi, küfür etmesi veya trip atması hoş karşılanamaz.

    bu davranışı dışında oyun içinde 3-4 basit pas hatasıyla takımı olumsuz yönde etkilemiş ve takımını zor durumda bırakmış, sürekli kavga çıkarmaya yer arar tavrıyla maçı seyreden taraftarı da germiş, fakat bunlar dışında müthiş bir oyun ortaya koymuştur.

    ben maç içindeki kavgacı tavırlarından ve küfürbaz biri olduğundan dolayı kendisini ahlaksız fakat yetenekli ve maça olumlu etki eden bir futbolcu olarak görüyorum. fakat ahlaksız bir sporcunun galatasaray futbol takımında yeri olmamalıdır diye de düşünüyorum. umarım sene sonu iyi bir rakama yollarız ve yerini daha iyisiyle doldurabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın