• 43
    hadi gelin kabataslak bir hesap yapalım:

    fenerbahçe'nin avrupa'dan men yememesi için 2 ayda 60 milyon euroluk bir kâr açıklaması lazım. yani tl cinsinden 377 milyon lira bulmaları gerekiyor.

    şimdi "fener ol" kampanyasına 200.000 kişi destek verse ve hadi 10 veya 50 arasını ortalama olarak değilde 300 lirayı ortalama olarak alsak 60 milyon tl yapar. geriye 377-60=317 milyon lira kalır. yada dur ya abartayım biraz; hadi taraftar 100 milyon tl toplasa geriye yine 277 milyon tl kalacak. (taraftarları taş çatlasın en fazla 10 milyon tl toplar.)

    şimdi uefa'nın kulüp dışı gelebilecek kolay paranın cezasını rafa kaldırdığını varsayalım;

    fenerbahçe'li zenginlerin toplamda 100-200 milyon tl'yi kulübe kazandırdığını hesaplarsak geriye yine 100 milyon tl'lik bir borç kalıyor. yada dur ya hadi borcu sıfırlasınlar acıdım.* e adama sormazlar mı konumun itibariyle zaten avrupa'ya katılamıyorsun diye? seneye yoksun ve yine aynı zararı edeceksin. o fenerbahçe'li zenginlerinde babalarının hayrına o parayı vermediğini az çok tahmin edersek fenerbahçe'yi çok daha kötü günler bekliyor olacak.

    bu takım futbolcu demeye bin şahit isteyen oyunculara tonla para döktü, teknik direktörlerinin tazminatlarını maksimum seviyede tuttular, avrupa'dan elendiler, seneye avrupa'ya gidemiyorlar ve şu an ligde küme düşmeme mücadelesi veriyorlar... allah aşkına fanatik taraftarlar hariç hangi adam karşılıksız bir yatırım yapar ki?

    kısacası;

    benjamin franklin bile olsan, 5 liraya aldığın doları 4.99'dan satmazsın. yani fb zenginlerini dert etmeyin. emin olun verdikleri parayı fazlasıyla alacaklar ve asıl bunlar kulübün sonunu getirecekler. dolayısıyla para komidinin üstünde deyin ve geçin.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın