resim
Mustafa Cengiz
Görev:Başkan
Doğum:25.12.1949
Ölüm:28.11.2021 (71)
Uyruk:Türkiye
  • 2377
    ya çok zeki, ya çok aptal ya da çok iyi aptala yatmış mevcut başkandır.

    öncelikle şunun bilinmesi gerek, galatasaray'da seçilmişler/indirilenler "fikir birliği" esasına göre değil "tepki"ye göre belirlenir.

    dursun özbek "kaçtınız" dediği için tepki aldı ve karşısına çıkan mustafa cengiz, esasen böyle bir oy potansiyeli olmamasına rağmen "dursun özbek'e olan tepki nedeniyle" 2500 oy ile başkan seçildi.

    23 mart 2019 mustafa cengiz'in idari yönden ibra edilmemesinin en belirgin nedenleri ise "150. dönem mezunlar" , "köfte olayı", gökhan bilek ve store'lara el uzatılmasıdır.

    150. dönem mezunlarındaki sahte imzalar sonrası cemiyet üzerinden yapılan "gerekli derslerin alınmasını ve düzeltmelerin yapılmasını beklemekteyiz" açıklaması yönetime karşı açılan ilk ateş.

    öncesinde store'lardaki rantlara el uzatılması, sonraki gökhan bilek ve köfte olayı ateşi iyyice harmanladı.

    350 oy ile ibra edilmemiş bir yönetim için suçlu "inan kıraç" , "dursun özbek" demek gerçekçi değil.

    önceden ibra edilmeme toplantılarından haberi olmasına hatta "sıkıyorsa mali açıdan ibra etmeyin" tehdidini savurabilecek kadar konunun farkında olan mustafa cengiz salonda neden 400-500 kişi tutmadı/tutamadı bunu incelemek gerek.

    varsayımlar:

    1) aptal: gerçekten aptal ve ibra edilmeme ihtimalini hiç ciddiye almadı, şuan hiçbir planı yok.

    2) aptala yattı: zaten başkanlık sonrası kötüleşen ikili ilişkileri, kulübün gidişatında gördüğü bazı maddi zorluklar nedeniyle kaçmak istedi ve ibra edilmemeye göz yumdu.

    3) çok zeki: mali durumların iyi gidişatından, cas'ta kazanılan zaferden, takımın şampiyonluk kovalamasından bahsederken kendisini daha da sağlama almak için 35 milyon taraftarı da arkasına alıp daha radikal değişiklikler yapmak. zaten sahte imzalar ve store'lardaki ranta çomak sokarak belli zumrelere tavrını belli etti ancak ibra edilmemesi ile lisecilere karşı kinlenmiş bir taraftarı da arkasına aldı. eğer ibra kararını mahkemeden döndürüp tekrar başkan devam edebilirse muhtemelen ilk yapacağı iş tüzüğü değiştirmek olacaktır.kendisi mahkemeden başkan dönmese bile "ben aday değilim ancak adayım x kişi" diyip o kişiyi başkan seçtirebilirse ertesi seçimde rekor oy ile çok daha güçlü geri dönebilir.

    25 mart 2019 mustafa cengiz basın toplantısında çok renk vereceğini zannetmiyorum ancak "mahkemeye gitmiyoruz" derse en azından 1 seçenek elenmiş olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın