• 13
    turkiye, kendi sinirlarindan dahi gecmeyen bir meridyenin saatini benimsedigi icin avrupa sartlarinda normal vakitte oynanan bu musabaka turkiye'de 22.45'te basliyor. aynisi zaten sampiyonlar ligi maclarinda da yasaniyor.

    milli takimla bagim uzun sureden beri gevsektir. hele icinde galatasarayli oyuncu olmayinca, eskiden alternatifi fenerbahce ve besiktas oyunculari oldugu icin, hepten uzaklasiyordum. mevcut milli takim jenerasyonundan biraz daha umutluyum. beinsports'un muhtemel 11'i su sekilde: mert, gökhan gönül, ozan, çağlar, hasan ali, okay, emre, hakan çalhanoğlu, yusuf yazıcı, cenk, burak yılmaz

    bu kadroda ozan, caglar, okay, calhanoglu ve yazici gelecek donemlerin kadrosunun iskeleti olacak. bu bes oyuncunun tevellutleri 1994-1997 arasina tekabul ediyor. hicbiri ilk katildigimiz avrupa sampiyonasini hatirlamiyor. emre belozoglu ise ilk milli macina denizli yonetiminde cikmis, 2002 dunya kupasinda da oynamis bir oyuncu olarak elbette ki bu kadronun en fazla hocasi olacaktir yakin zamanda. gonul ve burak 85li, son demleri. gonul'un yerine zaten aslinda zeki gibi cok daha iyi bir isim var ve 97 dogumlu. hasan ali 89lu bir oyuncu olarak bir sure daha tahammul edecegimiz bir isim, 95li tasdemir belki ondan formayi kapacaktir. cenk 91li ve bu genc kadroyla birlikte oynayan tecrubeli santrfor olarak bu jenerasyonda etkili isler yapip yapamayacagimiza cok etki edecek. umarim yakin zamanda daha fazla forma sansi bulabilecegi bir yere gider ve duzenli oynar. mert 89lu, bu yilin en formda kalecisi olarak sanirim gelecek 4-5 sene de bu performansiyla milli formayi tasiyabilir.

    nihayetinde, artik yasli oldugu icin eskisi kadar antipatik bakmadigim belozoglu disinda sevilebilecek oyunculardan kurulu bir kadromuz var. en zayif* iki halka olan burak ve gokhan da zaten prim gunlerini doldurdular yas bekliyorlar emeklilik icin.

    milli takimi yeniden heyecanla izleyecegimiz gunler gelebilir. turkiye'de bu duygu nasil oluyordu biraz unuttum, ama 10 bin kilometre uzakta sabah kahvalti saatinde izlediginiz euro 2016 macinda sahada takima, taraftara, hocaya trip atan sozde yildizlar gormek insani gercekten mutsuz ediyor. zaten siyasetinden federasyonuna tumuyle antipatik bir yonetimin altindaki futbolda en azindan sevebilecegimiz futbolcular uzerinden heyecanlanmak istiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın