• 132
    kulübümüzün bu alt kategori takımı hakkındaki düşüncelerini ve eğer varsa çalışmalarını çok merak ediyorum çünkü altyapının en can alıcı noktası burası.

    malum bu takımın mücadele ettiği lig kapanacaktı sezon sonunda, haberler o şekildeydi. zaten aşırı derecede gereksiz bir şeydi. genel olarak altyapıdan iyi ve verimli oyuncular çıkarmamız gerekiyorsa eğer bu oyuncuları olabilen, mümkün olan en erken yaşta yarışmacı ve gerçek profesyonel oyuncuların oynadığı liglerde oynatmamız gerekiyor çünkü. bana göre altyapı denen olay 18 değil 17 yaş içinde bitmesi lazım. bir oyuncu artık 18'e doğru yol aldığı 17 yaşının içinde ufaktan bu tarz maçlara çıkmalı. oyuncu geliştiren avrupa'nın birçok ülkesinde böyle bu işler.

    bakıyorsun barcelona, real madrid, bayern münih gibi birçok takımın genç oyuncuları acınası bir şekilde 20 yaşına kadar gerçek futbol olmaya açık ara uzak, yarışmaya ve oyuncu geliştirmeye kapalı, kendi aralarında gazozuna maç misali kapalı dünyalarda yetişmiyor. bu takımların gelecek vaat eden oyuncuları profesyonel liglerde diğer profesyonel kulüplerin a takımı seviyesinde yine kendi kulüpleri bünyesinde oynuyorlar. barcelona b var, real madrid b var yine bayern münih b var alt seviye profesyonel liglerde. yine oyuncu yetiştirme konusunda master yapmış ajax'ın gençleri hollanda eredivise'e çıkma konusunda mücadele eden takımlara karşı oynuyor 2. lig seviyesinde.

    bizde de işlerin bu şekilde yürümesini çok isterim, çünkü alt yapıda bir oyuncuya istediğin kadar iyi eğitim ver o oyuncu istediği kadar yetenekli olsun senin bu adamları geliştirmek için onları kendilerinin konfor alanından çıkarman gerekir. yoksa gerçekten kırk yılda bir vuran ozan, arda gibi piyangolara ve oyuncunun kendini geliştirme konusundaki isteğine mahkum oluyorsun.

    (bkz: galatasaray b futbol takımı)

    edit: ekleme yapmak istiyorum. bu en çol şu açıdan lazım; altyapımızda aşırı yetenekli olan adam a seviyede maça çıktığında ne yapacağını bilmiyor. bu hem heyecandan hem de daha önce hiç bu tarz bir gerçek maç tecrübesi olmamasından kaynaklanıyor. halbuki bu adam 17 yaşlarında 2. lig beyaz grupta maç tecrübesi edinmiş olsa en azından bir pratiği olacak bir tecrübe ile gelecek a takıma. atıyorum daha önce kütahya tribünü karşısına çıktığı için daha az heyecan yapacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın