resim
Ahmet Ali Ağaoğlu
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:67
Uyruk:Türkiye
  • 100
    kendisinden nefret etsem de türkiye içindeki dengeler için en stratejik isimlerden biri olduğunu düşünüyorum.

    bildiğiniz gibi fenerbahçe'nin gücü ciddi manada azaldığı için tekrar şampiyonluğa oynayacak seviyeye çıkıncaya kadar tek dertleri bizim şampiyon olmamamız, bu sebeple başakşehir'e üstü kapalı destek veriyorlar. beşiktaş başkanı ise futbolcularının maaşını ödeyebilecek durumda değil, 2018-19 sezonu başında "bütçemizi %30 daraltacağız" demesine rağmen hala nakdi çeviremiyor. burak ve gökhan gönül dışındaki yaşlı oyuncuları gönderip düşük maliyetli genç oyuncularla yeni bir yapılanmaya gitmek zorunda, bu sebeple başakşehir'i kayıran iki hakemi korumak için kulüpler birliği adına bildiri yayınlayacak kadar pervasız davranıyor. çünkü kendi taraftarını susturmasının tek yolu sezon sonunda "bakın galatasaray da şampiyon olamadı, onlar ikinci biz üçüncüyüz arada fazla fark yok" diyebilmek. bu sebeple beşiktaş ve başakşehir açıkça, fenerbahçe ise gizlice galatasaray'a karşı birleşmiş durumda ve bunun önümüzdeki yıllarda da böyle sürmesi muhtemel.

    bu ortamda deyim yerindeyse yapayalnız kalan galatasaray'ın, bursaspor ve trabzonspor gibi güçlü anadolu kulüpleriyle daha yakın ilişkide olması gerektiği kanaatindeyim. ahmet ağaoğlu kendi taraftarının gazını almak için kameraların önünde ne istiyorsa söyleyebilir fakat yabancı sınırı gibi, futbolun gidişatını ilgilendiren mevzularda galatasaray'la ortak hareket etmesi sağlanmalı. biliyorum sevimli biri değil ama fikret orman'ın yazdığı kulüpler birliği bildirisine karşı çıkan, "bize gelen metin yayınlanandan farklıydı, fikret orman 'bir karışıklık olmuş' diyor" diyerek fikret efendinin yaptığı şark kurnazlığını ortaya çıkarmış bir adam. kimsenin adamı değil.

    maalesef türkiye'de bugüne kadar "17 takım tek, biz tek" diyen bütün kulüpler başaşağı yuvarlanmaktan kurtulamadı. bu kirli ülkede yalnız kalırsan barcelona olsan ayağını kaydırıyorlar. galatasaray yönetiminin, arka planda ağaoğlu ile daha yakın temas kurarak elini güçlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. misal ver ömer bayram'la ahmet çalık'ı trabzon'a, bir iki altyapı oyuncusunu da bir sezonluğuna kiralık gönder, üstüne biraz para koyup hüseyin türkmen'i al. adamlar 11 çıkaramıyor zaten, transfer yapmaları da yasak. mutlaka yakın temasta olmak lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın