• 112
    eğer yabancı serbestisi olmasaydı;

    ozan kabak, yunus akgün, yusuf yazıcı, abdulkadir ömür, abdulkadir parmak, uğurcan çakır, cengiz ünder, okay yokuşlu, dorukhan toköz gibi yetenekler asla çıkamazdı. çünkü bu gençler papucun pahalı olduğunu görmeselerdi asla konsantre olamazlardı, motive alamazlardı ve de formayı kapmak için bu kadar kendilerini parçalamazlardı.

    yine burak yılmaz, gükhan gönül, yasin öztekin, umut bulut, başakşehirli mahmut, irfan kahveci, mert günok, mehmet topal gibi sayabileceğim en az elli türk futbolcu bu kadar kaliteli olmayacaklardı, olamayacaklardı. nitekim umut bulut, burak yılmaz ve yasin öztekin bizde iken nerdeyse sermiş yatıyorlardı. çünkü hamza hamzaoğlu onları üzmemek için transfer yapmamaya karar vermişti. peki şimdi niçin formlarının zirvesindeler? çünkü biliyorlar ki sererlerse formayı kaybedecekler ve belki bir daha forma yüzü göremeyecekler.

    büyük başarı için gerçekçi ve mutlak rekabetten başka yol yoktur. bırakın yabancı kuralı ile oynamayı. olduğu gibi kalsın. bu sayede altyapılarımızdan çıkacak gençlerin kalitesi çok ama çok artacak. buna inanın buna güvenin.

    ben de isterim ki ilk onbirin tamamı türk futbolcu olsun ama bu sınırlama ile değil gerçek anlamda rekabet yoluyla olsun. türk futbolcular rekabet etsinler, kalitelerini yükseltsinler ve formayı kapsınlar. eşit şartlarda zaten türk futbolcular tercih edileceğinden yabancılarla en azından aynı seviyeye gelebilmek için çok çalışsınlar.

    sonuç; sakın dokunmayın statüye, çok yazık olur türk gençlerine ve de türk futboluna.
App Store'dan indirin Google Play'den alın