• 105
    futbol dunyasinin icinde olup da istiyorum diyen bir kisinin bile olmadigi sistem. buyuk ihtimal tepeden inme.

    turkiye'nin giderek en buyuk problemi olmaya basladi bu;

    isin uzmani olup butun hayatini bu ise adamislar (resmi olarak karar verici mercilerde bile olsalar) kararlari konuyla alakasi televizyon basindaki senden benden fazla olmayacak insanlardan aldiklari emirlerle aliyorlar. bu bir gun milli duygular ve populizm icin oluyor, bir gun rant icin baska bir gun de siyasi avantaj icin.

    liyakatin gecerli olmadigi yerde uzun donem karanliktir. sadece futbol degil, her alanda gecerli bu. bilimle ilgili kararlari ticari kafayla, ekonomiyle ilgili kararlari oy getiriyor diye bati ile kavgayla, sanatla ilgili kararlari rantcilikla, sporla ilgili kararlari yerli-milli-adamlikla falan alirsan her alanda surunursun.

    abicim hemen herkes biliyor 6+2+2 ya da benzeri kombinasyonlar defalarca denendi, hic bir faydasi olmadigi gibi tembel ve zengin turk futbolcu jenerasyonu yaratti. o yuzden gectik bu 14 yerli olayina. iyi kotu ise yariyor gozuktu bu sistem, daha da onemlisi henuz faydasi, zarari anlasilacak kadar denenemedi. simdi tekrardan daha once basarili olamamis bir sisteme geri donmenin ne anlami var?

    hic denenmemis bir sistem getirilse, mesela 5+2+5, 8+0+1 vs, belki bir mantigi var, bir seyler denemek istiyorlar diyecegim. abicim denemissin, olmamis. ıyiydi madem niye degistirdin zaten o zaman?
App Store'dan indirin Google Play'den alın