• 78
    türk futbolunun son yıllarını mahveden yabancı sınırının bir versiyonudur. bu sınır geri gelince beş para etmez, işine ve seyircilerine saygı göstermeyen türk futbolcularını, hak ettiğinin 3-4 misli bonservis bedeli ve maaşlarla izlemeye devam ederiz.
    yabancı futbolculara sözünü geçiremeyen şenol gibi vizyonu dar insanların bu kuralı istemesi normal bir şey. bu yabancı serbestliği sayesinde yıllardır ilk defa ligimizde oynanan oyun futbola benzemeye başladı. takımlar arası rekabet arttı. türk oyuncuların gerçekten iyi olanları çok iyi parladı ve yüksek bonservislerle yurtdışına satıldı. bu kural sayesinde senin boktan ligin yurtdışında da ilgi çekti, türk futbolcularını izlemeye ekipler geldi.
    senin elinde bir altyapı sistemin yok, sistemi bırak altyapı diye bir şey yok. altyapılar çocukların oyun alanı haline gelmiş. tanıdığı olan spor yapsın diye altyapılara gönderiyor çocuklarını. yetenek avcılığı, bir düzen, eğitim falan hak getire. bu haliyle yabancı sınırı getiriyorum dersen işte futbolcu bile olamayacak adamlar adam yerine konup dünyanın parasını kazanırlar. türk futbolu da bu nedenle geriye gitmiş olur.

    bu ülkede artık okumuş adamın mutlu olma ihtimali çok düşük gerçekten. hiç bir hobin olmayacak, hiç bir zevkin olmayacak, evden işe işten eve gidip geleceksin, bir şeyden haberin olmayacak anca öyle mutlu olursun. bir futbol zevkimiz var onu da bir şeye benzetiyorlar.
    çok açık konuşuyorum, bu kural geri gelsin, 1 tane bile maç izlemem, stadyuma da asla gitmem. hadi galatasaray sevgimiz var takip ederim ama hiç bir koşulda para vermem. benim gibi yapacak milyonlarca futbol seyircisi var çok iyi biliyorum ki. zaten kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz, daha da güzel oynarsınız artık. yurtdışına gitme planlarım da var, artık premier lig mi olur bundesliga mı olur, bir öğleden sonra, güzel bir etkinlik şeklinde gider futbolumuzu yerinde takip ederiz. bu yaştan sonra yabancı takım tutturmuş olursunuz bana.
App Store'dan indirin Google Play'den alın