resim
Diego Pablo Simeone
Görev:Teknik Direktör
Takım:Atlético Madrid
Yaş:54
Uyruk:Arjantin
  • 271
    atletico madrid takımına kazandırdığı başarılar, o gelmeden önce atletico taraftarının hayal edebileceği başarılar değildir.

    lig şampiyonluğu, şampiyonlar ligi finali gibi pek çok başarıyı atletico’da kurduğu sistemle kazanmıştır.

    ancak özellikle son 2 sezondur, sisteme uygun futbolcu transfer etme huyunu bi tarafa bırakıp oyuncuyu sisteme uydurma çabası başarısız sonuçlar vermektedir. daha doğrusu sonuç vermemektedir. her yaz 100 milyon euro harcayıp aynı oyunu ve aynı sonucu alması hocanın hanesine büyük eksi yazar.

    son 2 senedir lemar, gelson martins, gameiro, morata gibi uygun sistemlerde parlayabilecek oyuncuları kendi sistemine monte etmeye çalışmaktaki başarısızlığı; (bkz: 12 mart 2019 juventus atletico madrid maçı) nda ortaya çıkan sonuçla tescil edilmiştir.

    saf yetenek tanımına en çok uyan oyunculardan biri olan lemar’a hücum özgürlüğü vermek yerine kanat kovalatırsan,
    kariyerinin hiçbir döneminde pivot santrafor tanımına uymamış olan morata’dan sırtı dönük oyun oynamasını beklersen,
    gelson martins’den bir kanat bek gibi sürekli git gel yapmasını istersen bu sistem bir yerde patlar.

    bu 3 oyuncu da uygun sistemlerde büyük fark yaratabilecekken, simeone’nin sisteminde adeta silinip gidiyorlar.

    en iyi örneği, simeone’nin “sisteme uymuyor” diye gönderdiği gelson martins’in şu an monaco’da şov yapması.

    eminim ki yarın lemar , morata, vitolo, kalinic bu takımdan ayrılıp doğru takımlara gitseler inanılmaz performanslar verirler.

    ezcümle, “iyi oyuncu, alalım. sisteme bir şekilde monte ederim.” düşüncesi, özellikle simeone’nin oynattığı gibi; çok özel ve sahada yapması/yapmaması gerekenlerin çok keskin şekilde belli olduğu sistemlerde patlamaya mahkumdur.

    hocanın bu yazdan itibaren özüne dönüp transferde yıldızları değil kendi sistemi için biçilmiş kaftan olan oyuncuları hedef alması gerekir bana kalırsa. rodri gibi, arias gibi transferlerin sayısının artması gerekiyor.

    ve hepsinden önemlisi; şampiyonlar ligini 5 defa kazanmış, bu organizasyonda bütün rekorları kırmış, dünyanın en winner oyuncusu rakibinde oynuyorsa ve o takımda ilk sezonu olduğu için kanıtlaması gereken çok şeyi varsa; biraz daha temkinli davranıp maç sonu orasını burasını avuçlayıp o futbolcuyu daha da eşleşmenin içine sokmaması gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın